„Narvai“ neveikia: ukrainiečiai parodė, kaip sunaikina nuo dronų saugotą rusų senieną

Rusai savo tankus stiprina įvairiais papildomais šarvais. Idėja paprasta – jie tikisi, kad lengvi dronai neturės pakankamai galios prakirsti papildomus lengvus šarvus arba sprogs toliau nuo mašinos korpuso. Ir tai kartais veikia – bet Ukrainos gynėjai turi būdų, kaip tokią apsaugą įveikti.

Ukrainos kariai parodė, kaip sunaikina rusų tanką „T-64BV“, apsaugotą plonu plieniniu „narvu“.<br>Stop kadrai, lrytas.lt mont.
Ukrainos kariai parodė, kaip sunaikina rusų tanką „T-64BV“, apsaugotą plonu plieniniu „narvu“.<br>Stop kadrai, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2024, 7:57 PM

Ukrainos kariai parodė, kaip sunaikina rusų tanką „T-64BV“, apsaugotą plonu plieniniu „narvu“. Taktika čia paprasta – pirmas dronas prakerta narvą ir sustabdo tanką, o antrasis smūgiuoja per pirmojo paliktą skylę. Ir viskas: pora pigių dronų taip sunaikina rusų tanką.

„T-64BV“, žinoma, yra senas tankas, bet rusai kitokių daug ir neturi. „T-64“ buvo sukurtas Charkove ir ten buvo gaminamas 1963–1987 metais.

„BV“ versija pasirodė devintajame dešimtmetyje ir yra pažangesnė, bet jei rusai turėtų daug „T-72“, „T-80“ ir „T-90“ tankų, „T-64“ jau seniai būtų nebenaudojami.

Kalbant apie narvus – jie gana dažnai suveikia. Lengvi dronai stringa plieniniuose „narvuose“ ir sprogsta toliau nuo tikrųjų šarvų.

Tačiau tai reiškia tik tai, kad vienai mašinai sunaikinti reikia kelių dronų. Kita vertus, įgulos išgyvenimo tikimybę tokia apsauga vis tiek padidina – vaizdo įraše viršuje matomo „T-64BV“ įgula tikriausiai paspruko.

Tačiau viskas daug sunkiau, kai tanką saugo ne tik lengvi pridėtiniai šarvai, bet ir elektroninės karybos sistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.