Teismas: papildomą sąlygą dėl komisijų ir komitetų narių atlyginimų įvedusi Šilutės savivaldybės taryba viršijo įgaliojimus

Regionų administracinis teismas, pripažino, kad Šilutės rajono savivaldybės tarybos sprendimas nuolatinių savivaldybės komisijų pirmininkams ir pavaduotojams mokėti didesnio dydžio atlyginimą, jei tą mėnesį vyksta komisijų posėdžiai, viršijo savo įgaliojimus.

Šilutės rajono savivaldybė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šilutės rajono savivaldybė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 10:49 AM

Į teismą kreipėsi Vyriausybės atstovas, prašydamas ištirti, ar Šilutės rajono savivaldybės tarybos nustatyta tvarka, kai nuolatinių komisijų pirmininkams ir jų pavaduotojams atitinkamai 20 ir 10 proc. didesnio dydžio atlyginimas mokamas tada, kai tą mėnesį vyksta nuolatinių tų komisijų posėdžiai, atitinka Vietos savivaldos įstatymo ir Teisėkūros pagrindų įstatymo nuostatas.

Nors Regionų administracinis teismas, išnagrinėjęs bylos aplinkybes, nurodė, kad Vietos savivaldos įstatyme yra nustatyta galimybė savivaldybės tarybos komitetų ir nuolatinių komisijų pirmininkams skirti 20 proc., o pavaduotojams – 10 proc. didesnio dydžio atlyginimus. Visgi, kaip akcentuoja teismas, Šilutės rajono savivaldybės taryba, nustatydama papildomą sąlygą didesnio dydžio tarybos nario atlyginimą mokėti tik tada, kai tą mėnesį vyksta komisijų posėdžiai, pažeidė teisinės hierarchijos reikalavimą ir viršijo savo įgaliojimus.

Teismas pabrėžė, kad savivaldybės taryba neturi teisės keisti teisinio reglamentavimo ir įvesti papildomų sąlygų šiam atlyginimo dydžio nustatymui.

Šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.