Taivanas pareiškė padėką JAV už suteiktą pagalbą

Taivano ministrų kabineto atstovas spaudai Lin Tze-luen pareiškė padėką JAV vyriausybei už abejų partijų paramą jo šaliai bei pastangas užtikrinti taiką ir stabilumą Indijos ir Ramiojo vandenyno regione, pranešė radijo stotis „Radio Taiwan“.

Taivano vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Taivano vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2024, 5:08 PM, atnaujinta Apr 25, 2024, 5:09 PM

Trečiadienį JAV prezidentas Joe Bidenas pasirašė įstatymą, kuriuo Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui suteikiama 95 mlrd. JAV dolerių dydžio užsienio pagalba. Pagal šį įstatymą Ukrainai bus skirta 61 mlrd. JAV dolerių, Izraeliui – 26 mlrd. JAV dolerių, o Taivanui – 8 mlrd. JAV dolerių pagalbos suma.

Padėką JAV pareiškė ir Taivano užsienio reikalų ministerija, sakydama, kad šis tiesioginis paramos aktas taip pat liudija apie tvirtus Taivano ir JAV ryšius – šiemet minimos 45-osios santykių su Taivanu įstatymo priėmimo metinės.

Kalbėdamas apie Kinijos pareikštą kritiką Taivano naudai priimto įstatymo atžvilgiu, užsienio reikalų ministerijos atstovas Jeffas Liu pareiškė, kad tokios kinų reakcijos ir buvo tikimasi. J. Liu teigimu, tarptautinės bendruomenės dėmesys šiam regionui dar kartą įrodo, kad stabilumo Taivano sąsiauryje užtikrinimas nėra, kaip teigia Kinija, „vidaus reikalas“.

Taivano užsienio reikalų ministerija pabrėžė, kad nors Taivanas ir privalo pats apginti savo suverenumą, tarptautinė bendraminčių tautų parama padėtų atgrasyti Kinijos agresiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.