EUROLYGA 2023

Išdalinti „7bet-NKL“ apdovanojimai: finalo MVP – T. Delininkaitis, reguliariojo sezono – J. Kazakauskas

Nusileidus Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) sezono uždangai, „Krepšinio namuose“ trečiadienį buvo išdalinti 2023–2024 m. sezono apdovanojimai.

 Tomas Delininkaitis<br> R. Lukoševičiaus nuotr.
 Tomas Delininkaitis<br> R. Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 10:23 AM, atnaujinta May 2, 2024, 10:24 AM

Uždarymo šventėje lygos debiutantei „Jurbarko-Kario“ komandai buvo įteikti aukso medaliai, „Kretingos“ krepšininkai pasipuošė sidabru, o Palangos „Olimpas“ atsiėmė bronzos medalius.

Finalo serijos MVP išrinktas „Jurbarko-Kario“ veteranas Tomas Delininkaitis. Didžiojo finalo serijoje prieš kretingiškius 41-erių krepšininkas rinko 21,5 taško, 3,6 atkovoto kamuolio, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir 22,7 naudingumo balų vidurkius. Klaipėdiečiui apdovanojimą ir piniginį prizą įteikė „7bet-NKL“ prezidentas Šarūnas Kliokys.

Simbolinį reguliariojo sezono žaidėjų penketą, geriausiai besiginantį, geriausią jaunąjį žaidėją, labiausiai patobulėjusį žaidėją ir geriausią teisėją rinko visos lygos komandų strategai atsižvelgdami ir į krepšininkų statistinius rodiklius.

Į geriausių reguliariojo sezono žaidėjų penketuką pateko gynėjai Mindaugas Stašys („Kretinga“) ir Dominykas Domarkas (Marijampolės „Sūduva-Mantinga“) bei puolėjai Mantas Ruikis („Kretinga“), Julius Kazakauskas (Palangos „Olimpas“) ir Karolis Guščikas („Olimpas“).

Naudingiausio reguliariojo sezono krepšininko apdovanojimas atiteko bronzos medaliu su pajūrio ekipa pasidabinusiam Kazakauskui. 33-ejų puolėjas 2023–2024 m. sezone vidutiniškai pelnydavo po 12,6 taško, sugriebdavo po 8,7 kamuolio, išdalindavo po 3,7 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,5 kamuolio ir rinkdavo po 22,8 efektyvumo balo.

Kitas į simbolinį penketą patekęs „Olimpo“ atstovas, Guščikas, buvo išrinktas geriausiai besiginančiu lygos krepšininku. Daugiausiai blokų varžovams šį sezoną išrašęs vidurio puolėjas nupūsdavo po 1,8 metimo per mačą.

Tiek geriausiu lygos jaunuoju žaidėju (gimę 2002 m. ir vėliau), tiek labiausiai patobulėjusiu lygos krepšininku išrinktas Vilniaus „Ryto-2“ krepšininkas Gediminas Alisas, kuris po pasibaigusių „7bet-NKL“ atkrintamųjų su Kėdainių ekipos marškinėliais debiutavo ir Lietuvos krepšinio lygoje.

Beveik dvigubai statistinius rodiklius „7bet-NKL“ pirmenybėse pasigerinęs 20-metis šį sezoną fiksavo 15,2 taško, 8,5 atkovoto kamuolio, 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir 21,1 naudingumo balo statistiką.

Geriausiu sezono teisėju antrus metus paeiliui tapo Šarūnas Gabrilavičius, kuriam taip pat buvo įteiktas simbolinis lygos piniginis prizas.

Pirmąjį „7bet-NKL“ istorijoje metų iniciatyvos apdovanojimą laimėjo „Kretingos“ klubas, kuris buvo skirtas už indėlį į miesto krepšinio bendruomenės puoselėjimą ir plėtrą.

Žemaičiai taip pat fiksavo didžiausią namų rungtynių lankomumą nuo 2012–2013 m. sezono (vid. 750 žiūrovų), o statulėlę iš „7bet-NKL“ vykdančiojo direktoriaus Justo Kalinausko atsiėmė kretingiškių strategas ir vadovas Arimantas Mikaločius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.