EUROLYGA 2023

Vilniaus maratono nugalėtojai V. Stašauskaitei – ilga diskvalifikacija dėl draudžiamos medžiagos vartojimo

Praėjusiais metais Vilniaus maratone nugalėjusi Vilmantė Stašauskaitė sulaukė bausmės iš „World Athletics“ dėl draudžiamos medžiagos meldonio vartojimo.

Vilniaus maratoną laimėjusios V.Stašauskaitės organizme rasta meldoniumo.<br>„Vilniusmarathon.lt“ nuotr.
Vilniaus maratoną laimėjusios V.Stašauskaitės organizme rasta meldoniumo.<br>„Vilniusmarathon.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2024, 4:39 PM, atnaujinta Apr 25, 2024, 4:54 PM

Lietuvos antidopingo agentūra skelbia, kad „World Athletics“ V.Stašauskaitei skyrė 21 mėnesio diskvalifikaciją ir kartu anuliavo RIMI maratone pasiektus rezultatus.

Vilniaus maratono organizatoriai atnaujino visą sarašą nugalėtojų, kur į pirmąją vietą pakilo Inga Bartkė, kuri maratoną įveikė per 2 valandas 58 minutes ir 2 sekundes.

Primename, kad pati bėgikė dėl savo poelgio nejautė sarmatos ir pripažino, jog vartojo draudžiamas medžiagas.

„Pranešimas nes tai jau vieša informacija. – rašė V.Stašauskaitė. –

1. Niekam nieko blogo nepadariau, jei kam padariau tai sau.

2. Iš nieko, nieko neatėmiau, jokių pinigų negavau.

3. Aš su tuo gyvenu jau beveik 2 mėnesį. Man čia senos naujienos. O jums gero skaitymo. Kažkam pakels nuotaiką, kažkam bus tiek pat dzin, kaip man. Esu mėgėja bėgikė, sportuoju savarankiškai pagal siųsta bėgimo planą, per nuotolį.

Niekada nebuvau įtraukta į antidopingo sąrašus, neturėjau nurodyti ką vartoju, kokius vitaminus perku, kokius vaistus geriu, ar kokie man išrašyti. Neturėjau nurodyti kur būnu, ką veikiu ir įsirašyti į sąrašus.

Niekada nebuvau supažindinta su vartojimo ar ne vartojimo taisyklėmis, niekada nemačiau sąrašų su leistinomis ar neleistinomis medžiagomis, nesu niekur padėjusi savo parašo, kad žinau kas tai, kokios medžiagos galimos ir kas kaip ir panašiai.

Dėl papildų niekada su niekuo nesitariau, savarankiškai skaitydavau internete ko reikia organizmui, pagal internetą pirkau sau papildus ir vitaminus.

Ne pretendavau niekada į jokias nacionalinės rinktinės gretas. Nebandžiau vykdyti normatyvų. Sportas yra mano hobis, aš iš jo nesu uždirbusi pinigų, negaunu paramos ar stipendijos iš jokių klubų ar organizacijų. Buvau tikrinta dėl dopingo vartojimo rugsėjo 10 d. Vilniaus maratono metu, gavau laišką su atsakymu, jis kaip jau žinote yra teigiamas..“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.