EUROLYGA 2023

L. Kirilovas pateko į Europos funkcinio sporto čempionato finalą

„Galvoje sukasi daug minčių, – po Europos funkcinio sporto čempionato preliminarių rungčių sakė Lietuvos rinktinės atletas Lukas Kirilovas, patekęs į pajėgiausių septynetą, kuris šeštadienį varžysis finale. – Teks pakentėti, bet esu nusiteikęs labai gerai“.

L.Kirilovas.<br>Organizatorių nuotr.
L.Kirilovas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2024, 2:12 PM

Penktadienį stipriausi Europos funkcinio sporto atletai dėl vietos finale varžėsi šešiose preliminariose rungtyse: L. Kirilovas iš viso surinko 506 taškus ir užėmė penktą vietą.

Geriausiai pasirodė švedas Victoras Ljungdalis (550 taškų), antras buvo vokietis Benjaminas Huxolas (547 taškai), trečias – Rokas Dernikovičius iš Slovėnijos (517 taškų).

L. Kirilovas buvo antras ištvermės, pirmas jėgos rungtyse. Kūno svorio rungtyje lietuvis užėmė penktą poziciją, įgūdžių ir mišriame rungtyse – 10 pozicijos, galios rungtyje – 2 vieta.

„Vakar supratau, kad dar labai stipriai reikės padirbėti gimnastikoje, – nusišypsojo atletas. – Vakar gerai „susibėgo“ ištvermės rungtis, pavyko išlaikyti stabilų tempą ir nepraleisti varžovų į priekį. Tikrai nusivyliau dėl gimnastikos... Dienos pabaigoje tiesiog atsisakė raumenynas, pradėjo intensyviai spazmuoti visą galinę kojų dalį. Dėl to turėjau save pristabdyti penktoje rungtyje“.

L. Kirilovas teigė, kad dieną prieš finalą skirs poilsiui ir maistui: „Tai geriausiai padeda atsigauti organizmui“.

Prabilęs apie finale laukiančias rungtis, sportininkas, susikaupė. „Jau dabar žinau, kad įgūdžių rungtis bus gana sudėtinga, nes prieš ją bus stipriai apkrauta pečių juosta, kurią vėl teks įdarbinti“, – sakė L. Kirilovas.

Moterų varžybose Olga Rybina užėmė 10-ą vietą.

„Nuo pat pradžių stengiausi į viską žiūrėti ne kaip į varžybas, o kaip į savo „pasirodymą“. Per tokį trumpą laiką aš nužengiau taip toli, aš sugebu girdėti trenerį, galvoti, atlikti įvairaus sudėtingumo judesius sklandžiai, be klaidų, galiu padaryti kas kart vis daugiau, – sakė vos dvejus metus funkciniu sportu užsiimanti O. Rybina. – Bet taip pat daug dar ir negaliu padaryti. Bet džiaugiuosi, kad noriu stengtis ir augti toliau“.

Pasak sportininkės, sunkiausia varžybose buvo susitaikyti su padarytomis mažomis klaidomis ir susitvarkyti su emocijomis.

„Viskas buvo ne taip sklandžiai kaip tikėjomės, – sakė O. Rybina. – Formatas, pagal kurį net penkios rungtys yra atliekamos per dvi valandas, man labai patinka. Žavi tasai intensyvumas – neturi laiko blaškytis, bendrauti, per daug galvoti, fantazuoti. Turi tikslą, turi uždavinius, juos sprendi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.