7 išskirtiniai objektai pajūryje: pasiklysite unikaliame labirinte ir pasijusite lyg Šveicarijoje

Keliaukite, atraskite ir patirkite įspūdžius be trukdžių – tik „Telia“ 5G internetas veikia visoje Lietuvoje!

Kalnų takai, Tyrų pelkės pažintinis takas ir būsimas didžiausias tujų labirintas – Klaipėdos rajone tikrai rasite ką nuveikti.<br> Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.
Kalnų takai, Tyrų pelkės pažintinis takas ir būsimas didžiausias tujų labirintas – Klaipėdos rajone tikrai rasite ką nuveikti.<br> Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.
Tyrų pelkės pažintinis takas.<br>Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.
Tyrų pelkės pažintinis takas.<br>Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.
Lankupių kabamasis tiltas.<br>Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.
Lankupių kabamasis tiltas.<br>Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.
Pakrantės artilerijos baterija „Memel-Nord“<br> Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.
Pakrantės artilerijos baterija „Memel-Nord“<br> Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 29, 2024, 8:00 PM

Dažniausiai pajūryje atostogaujantys žmonės tenkinasi tik poilsiu paplūdimyje, bet tikrai verta išnaudoti atostogas ir geriau pažinti turistiniais objektais turtingą Klaipėdos rajoną.

Dalijamės turistų neatrastais lankytinais objektais pajūryje, kuriuos smagu aplankyti ir pavasarį, ir bet kuriuo metų laiku. Ką veikti čia ras ir šeimos su vaikais.

Lankupių kabamasis tiltas

Pereikite ilgiausiu kabamuoju tiltu Lietuvoje! Lankupių kaime Klaipėdos ir Šilutės rajonus sujungiantis tiltas per Minijos upę 2017 metais įtrauktas į Lietuvos rekordų sąrašą.

Metalinio lentomis dengto tilto ilgis – 130 metų, o plotis 1,4 metrai.

„Babilono sodai“

Unikalus miniatiūrų parkas Lietuvoje, kuriame rasite nuostabius augalus ir sumažintus architektūrinius pasaulio stebuklus. Nuo Paryžiaus efelio bokšto iki Romos koliziejaus – iš viso parke yra 22 žymiausių pasaulio objektų miniatiūros iš 16 šalių.

Pavasario pabaigoje „Babilono sodai“ pakvies į dar vieną unikalią vietą – lankytojai galės pramogauti didžiausiame tujų labirinte Lietuvoje.

Tyrų pelkės pažintinis takas

Šis takas – vienintelė galimybė pavasarį ir vasarą aplankyti saugomą Kliiošių kraštovaizdžio draustinį, nes nuo balandžio 1 iki rugpjūčio 31 dienos čia vaikščioti negalima.

Maršrutas prasideda Drevernos mažųjų laivų uoste, driekiasi per Drevernos kaimą, tęsiasi pylimu iki sodybos „Strykis“. Tuomet paėjėjus gatve, pasiekiamas Tyrų pasivaikščiojimo takas.

Keliaudami šiuo nuorodomis pažymėtu taku, pavieniai turistai turės puikią galimybę aplankyti saugomas vietoves, susipažinti su trimis skirtingomis ekosistemomis (miškas, pelkė ir pieva) bei išgirsti pamario kraštui būdingų paukščių giesmeles. Keliaujantiems maršrutu tereikia pamačius lentelę su paukščio atvaizdu nuskanuoti QR kodą. O į savo išmaniuosius telefonus parsisiuntus programėlę „BirdNET“ galima ne tik išgirti takuose pažymėtus, bet ir atpažinti gamtoje išgirstus paukščius.

Tako pabaigoje naujai pastatytas apžvalgos bokštelis leis pasimėgauti nepakartojamais Kuršių marių bei Kuršių nerijos smėlio kopų vaizdais.

Pažintinio pėsčiųjų tako į Tyrų pelkę ilgis – 14 km (į abi puses). Takas skirtas pėstiesiems, tinka visai šeimai.

Pakrantės artilerijos baterija „Memel-Nord“

Lietuviai dažnai geriau žino Liepojoje esančius karinius įtvirtinimus, bet neužsuka į Lietuvos pajūryje esančią apsaugos bateriją. „Memel-Nors“ tai Antrojo pasaulinio karo laikų gynybiniai įtvirtinimai prie Baltijos jūros, įrengti Klaipėdos kraštą prijungus prie Vokietijos.

Tai vieninteliai tokio tipo įtvirtinimai Lietuvoje – jie įrengti, kaip priešlaivinė baterija apsaugo pakrantę, bet greitai performuoti į priešlėktyvinę, saugantis nuo antskrydžių.

Čia apsilankę rasite ne tik bunkerį, bet ir ekspoziciją apie Klaipėdos krašto istoriją.

Kalnų takai

Dar vienas pažintinis pėsčiųjų maršrutas kalvotomis Lapių vietomis su skirtingo sudėtingumo trasomis, kurios leis pasijusti lyg tikruose kalnuose.

Vaizdingos Lapių apylinkės dažnai prilyginamos Lietuvos Šveicarijai. Pavasarį čia galite išbandyti ekstremalų plaukimą baidarėmis patvinusia Žvelsos upe.

Jei nusprendėte išbandyti Kalnų takus, pirmiausiai įsivertinkite savo jėgas. Mėlynoji trasa, nors ir ilgesnė, 6,8 km ilgio, yra skirta visiems turistams. 4,5 km ilgio raudonoji trasa ypatingai ektremali. Šiuose maršrutuose ne tik išbandysite fizinę ištvermę, bet atrasite ir laukinę gamtą – akylesni pamaštys usūrinių šunų ir barsukų buveines, galėsite pabandyti apglėbti 6 m storio Rudaičių ąžuolą.

„Vinetu kaimas“

Gyvosios indėnų istorijos muziejus po atviru dangumi – tiek vaikams, tiek suaugusiems labai smagu sužinoti, kaip iš tiesų gyveno Šiaurės Amerikos pirmieji gyventojai.

Verta užsisakyti pažintinę programą, kurios metu išbandysite ugnies ir būgno ritualą, sudalyvausite indėniškų ginklų turnyre ar bėgiosite per žarijas. Pramogą visi išsirinks pagal savo skonį.

Balandžio 6–7 dienomis vyks ritualinio būgno dirbtuvės.

Lakūno Stepono Dariaus gimtinė-muziejus

Prieš 101-erius metus Atlantą perskridęs garsusis lakūnas kilęs iš Klaipėdos krašto. Iki 1933 metų, kada ir įvyko garsusis skrydis, kaimas, kuriame augo Steponas, buvo vadinamas Rubiškė. Vėliau pervadintas didvyrio garbei ir dabar tai Dariaus kaimas. Gaila, kad gimtoji S. Dariaus sodyba buvo sudeginta, bet vietoje jos atstatyta sodyba tapo muziejumi. Čia pamatysite lėktuvo „Lituanica“, kuriuo Darius ir Girėnas skrido, nuolaužą, simbolinį granitinį kompasą žemėje, kuris sukurtas remiantis lėktuve buvusio kompaso prototipu.

Ekspozicijoje pamatysite ir nemažai S. Dariaus asmeninių daiktų, o suplanavus apsilankymą iš anksto – galima užsisakyti edukacinę programą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.