Klaipėdos gatvėse – dar daugiau greičio matuoklių: turimų neužtenka pažeidėjams fiksuoti

Uostamiesčio gatvėse šiemet turėtų atsirasti du nauji greičio matuokliai – turimų neužtenka pažeidėjams fiksuoti.

Uostamiesčio gatvėse šiemet turėtų atsirasti du nauji greičio matuokliai – turimų neužtenka pažeidėjams fiksuoti.<br>V.Jurevičienės/ „Vakarų ekspresas“ nuotr.
Uostamiesčio gatvėse šiemet turėtų atsirasti du nauji greičio matuokliai – turimų neužtenka pažeidėjams fiksuoti.<br>V.Jurevičienės/ „Vakarų ekspresas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valdas Pryšmantas

Mar 12, 2024, 7:15 PM

Pasak savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Mariaus Poimanskio, daugiau matuoklių reikia atsižvelgiant į tai, kad mieste atsirado daugiau juodųjų eismo dėmių.

„Atsirado daugiau juodųjų dėmių, avaringų taškų, vienas iš jų – Sausio 15-osios gatvė, kurioje niekada nekėlėme redaro. Taip pat yra vietų, kur ne tik su greičiu susiję dalykai vyksta“, – „Vakarų ekspresui“ sakė M.Poimanskis.

Nauji greičio matuokliai bus mobilūs, jų vietos keisis. M.Poimanskis sako, kad savivaldybė iš klaipėdiečių sulaukia labai daug prašymų dėl radarų įrengimo vietų.

„Labai daug žmonių prašymų, kur įrengti greičio matuoklį, vietų sąrašas yra nemažas ir matome, kad jau neužtenka tų įrenginių, kuriuos turime. Reikia papildomų, valdžia tam pritarė“, – teigė M.Poimanskis.

Naujus greičio matuoklius, kurie taip pat fiksuoja automobilius, važiuojančius degant raudonam šviesoforo signalui, savivaldybė nuomosis trejus metus, tarptautinį konkursą laimėjusi bendrovė turėtų įsipareigoti įrangą prižiūrėti.

Tokia paslauga miestui kainuos 202,5 tūkst. eurų (su PVM).

Šiuo metu Klaipėdos gatvėse veikia septyni greičio matuokliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.