Lietuvos policija atkreipia vairuotojų dėmesį: šioje vietoje dirbs daugiau pareigūnų, atsižvelkite į rekomendacijas Siūlo rinktis alternatyvius maršrutus

Trečiadienį šalia Lietuvos–Lenkijos sienos Lenkijos ūkininkai organizuoja akciją, dėl kurios gali būti sutrikdytas eismas, praneša Lietuvos policija. Vežėjų asociacija siūlo rinktis alternatyvius maršrutus.

Planuojama Lenkijos ūkininkų akcija, kurios metu gali būti sutrikdytas ir apsunkintas eismas A5 kelyje.<br>Skaitytojos nuotr.
Planuojama Lenkijos ūkininkų akcija, kurios metu gali būti sutrikdytas ir apsunkintas eismas A5 kelyje.<br>Skaitytojos nuotr.
Planuojama Lenkijos ūkininkų akcija, kurios metu gali būti sutrikdytas ir apsunkintas eismas A5 kelyje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Planuojama Lenkijos ūkininkų akcija, kurios metu gali būti sutrikdytas ir apsunkintas eismas A5 kelyje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Planuojama Lenkijos ūkininkų akcija, kurios metu gali būti sutrikdytas ir apsunkintas eismas A5 kelyje.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Planuojama Lenkijos ūkininkų akcija, kurios metu gali būti sutrikdytas ir apsunkintas eismas A5 kelyje.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lietuvos policija, Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“

2024-03-19 14:56, atnaujinta 2024-03-20 14:30

„Atkreipiame Lietuvos gyventojų dėmesį, kad Lenkijoje, apie 8 km nuo Lietuvos sienos, kelyje S61/E67, planuojama Lenkijos ūkininkų akcija, kurios metu gali būti sutrikdytas ir apsunkintas eismas A5 kelyje.

Akcija prasidės kovo 20 d. 08:00 val., ji truks iki kovo 21 d. iki 20 val. (nepertraukiamai). Kovo 22 – 28 dienomis akcija vyks kasdien nuo 08:00 val. iki 20:00 val“, – rašoma policijos pranešime.

Teigiama, kad pasienyje dirbs daugiau pareigūnų, kurie padės valdyti transporto srautus. Tačiau gyventojams, į Lenkiją verslo ir asmeniais reikalais važiuojantiems transporto priemonėmis iki 7,5 t., rekomenduojama rinktis įvažiavimą į kaimyninę šalį per Lazdijus ar kitus alternatyvius kelius.

„Linava“ siūlo rinktis alternatyvius maršrutus

Kaip rašoma Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ pranešime, Lenkijos ūkininkams planuojant naują masinių protestų bangą, asociacija kreipiasi į šalies transporto ir logistikos įmones perspėdama, jog protestai gali užsitęsti iki pat kovo pabaigos, o dėl to daugėti nepravažiuojamų ir blokuojamų kelių.

Tai ypač aktualu tarptautiniais maršrutais į Vakarus vykstantiems krovinių ir keleivių vežėjams, kuriems kelionės gali prailgti kone dvigubai. Tad rekomenduojama atidžiai sekti informaciją, naudotis išmaniosiomis technologijomis, nurodančiomis ir perspėjančiomis apie galimas eismo kliūtis, kamščius keliuose, o esant galimybei – rinktis alternatyvius maršrutus.

„Kolegos iš Lenkijos informavo, jog ūkininkai planuoja blokuoti pagrindinius susisiekimo taškus visoje šalyje, miestus, greitkelius, autostradas ir valstybines sienas su kaimyninėmis šalimis.

Tad asociacija „Linava“ rekomenduoja planuoti maršrutus atsižvelgiant į šiuos trikdžius, atidžiai stebėti turimų navigacijų rekomendacijas, sekti kelio ženklus bei pasilikti papildomo laiko krovinių pristatymui, informuojant partnerius užsienyje“, – teigė asociacijos generalinis sekretorius Vytautas Milėnas.

Anot jo, asociacija šiuo metu atidžiai seka informaciją ir esant svarbiems atnaujinimams yra pasiruošusi apie juos nedelsiant informuoti.

Planuojamų protestų vietas galima pamatyti čia.

K.Navickas: Lenkijos ūkininkų protestai paskatino Europos Komisiją rimtai svarstyti muitus rusiškiems grūdams

Lenkijos ūkininkams planuojant naują masinių protestų bangą, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas teigia, kad jie neturės poveikio ir nesukels nepatogumų Lietuvos piliečiams. Taip pat jis paminėjo, kad šie protestai gali būti ir Lietuvai naudingi, nes paskatina Europos Komisiją imtis rusiškų grūdų importo į Europą apribojimų.

„Šį kartą Lenkijos ūkininkai kreipia visą dėmesį į savo valdžios pusę. Kas yra ir kam turės įtakos, manau, tai kad Europos Komisija jau dabar rimtai svarsto dėl rusiškų produktų importo muitų. Ir manau, kad šis sprendimas atsiras. Ir tai vienas iš sprendimų, kuris būtų ir mums naudingas“, – paklaustas, ar Lenkijoje planuojami ūkininkų protestai turės poveikio Lietuvai, teigė K.Navickas.

Visoje Lenkijoje trečiadienį prasidėjo ūkininkų protestai, į kuriuos sukvietė ūkininkų profsąjunga „Solidarnosc“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?