Likus viena kaimo sodyboje už durų išgirdo garsus – pažiūrėjus pro skylutę iš baimės net sustingo

Valentino dienos ir laiko kartu su draugu laukiau. Vasario 14-oji buvo penktadienis, po darbo savaitės laukė dvi gražios dienos. O metų pradžia jau buvo dovanojusi man daugiau, nei kada nors galėjau įsivaizduoti. Skraidė ne tik mano mintys, skraidė ir drugeliai!

 Apie nuotykį sodyboje pora nekantrauja papasakoti ir vaikams, kai šie paaugs.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Apie nuotykį sodyboje pora nekantrauja papasakoti ir vaikams, kai šie paaugs.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

D.

2024-02-17 09:18

„Taip“, – atsakiau į žinutę su klausimu – „tai į sodybą?“. Atvažiuosiu jau sutemus. Kelyje galvoju, o kaip mano meilė pasitiks mane šį „širdelių“ vakarą? Įdomu, bet ir nesvarbu. Juk sutikau savo vienintelį, kuriam svarbu, kas esu, ką veikiu ir kuo kvėpuoju.

Smagu, kad savaitgalis, kad atsitrauks rutina, kad galima išjungti mobiliuosius ir neskaičiuoti valandų. Taip mintijant telefonas sušvyti: „Mieloji, vėluosiu, nesijaudink raktas sutartoj vietoj“.

Scenarijų tenka perrašyti, o nuotaika subjūra. Kaime, naktį, viena nelabai noriu būti.

Raktas savo vietoj. Kiemo vartų neužveriu, juk draugas dar kelyje. Visuos kambariuos įžiebiu šviesas. Židinį užkuriu trečiu degtuku, ne taip ir blogai. Išgėrus arbatos tampa dar jaukiau. Tik telefonas nespinduliuoja jokios žinios ir neguodžia, nepraneša, kad jau netoli.

Belieka pasakyti sau, jog viskas yra gerai, ir imtis ruošos. Juk brangiausiam tuoj galėsiu tarti: „Labai tavęs laukiau, o arbata kartu su tavimi būtų buvusi gardesnė“. Bet kieme tik snaiges mačiau.

Pasigendu vieno krepšio. Liko prie durų? Taip ir yra, jis priemenėje. Tik... Iš baimės negaliu daugiau nė pėdos žengti, nė sušnabždėti. Matau, kaip pamažu iš anapus lenkiama lauko durų rankena. Kažkas tuoj įsiverš vidun.

Ar aš įėjusi užrakinau duris?! Dabar kažkas tyliai... Kaimynas juk belstųsi, kalbėtų. Kas?! Įsidrąsinu pažiūrėti per durų akutę. Nieko.

Pagaliau kieme automobilis. Pagaliau galiu pasakyti, kas čia vyksta. Ir ką mes darysim, juk kažkas veržėsi vidun.

„Aha. Tik pasakyk, kaip tau pavyko gyvulėlių prisikviesti. Prie durų pėdos: vienos tavo, kitos tai kaimyno šuns, – tai išgirdus, mano širdis ima rimti. – Ko gi tokia nedraugiška, neįsileidai į svečius vietos gyventojų?!“

Draugui juokas. Tik ne man.

„O anksčiau papasakoti apie kaimą ir jo ypatingus gyventojus, išmokytus atsistot ant galinių letenų ir duris atsidarinėt?“ – purkštauju lyg virdulys. Bet iš tiesų nepykstu.

Taip „širdelių“ dienos įtampos išblėso ir baigėsi gerai, nes... širdies reikalai nesibaigė! Tąkart pajuokavom, kad turėsim, ką vaikams papasakoti. Dabar ir vaikų turim. Ūgtelės – tikrai papasakosim.

Ši istorija dalyvauja Valentino dienos konkurse „Karščiausias mano meilės nuotykis“!

Pasidalinkite savo istorija ir jūs! Daugiausiai skaitytojų surinkusios istorijos autorius laimės nepamirštamą naktį dviem „Vilnius Grand Resort“. Galės mėgautis poilsiu viešbučio „Deluxe“ kambaryje, pusryčiais, neribotu apsilankymu „Aqua Pool“ baseine ir 2 val., „Vitality SPA“ baseinų ir pirčių erdvėse.

Jūsų istorijų lauksime bendraukime@lrytas.lt iki vasario 17 d. Nugalėtoją paskelbsime vasario 18 d.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.