Stiklainiai uogienėms ir dėžutės produktams šaldyti – pirkiniai, be kurių įmanoma išsiversti

Taupumas ir tvarumas. Šios dvi nuostatos aprėpia ir dar vieną sritį – daugkartinį maisto pakuočių panaudojimą. Pirkėjams netrūksta išmonės, ir jie, kaupdami tarą nuo tam tikrų produktų, sugalvoja, ką su ja nuveikti.

Pirkėjai, kuriems patinka patiems konservuoti maistą – ruošti įvairius troškinius žiemai, kaip ir tie, kurie patys verda uogienes, panaudotų stiklainių neišmeta. Išplauna juos, ir kaupia konservavimo sezonui.<br>„Freepik“ nuotr.
Pirkėjai, kuriems patinka patiems konservuoti maistą – ruošti įvairius troškinius žiemai, kaip ir tie, kurie patys verda uogienes, panaudotų stiklainių neišmeta. Išplauna juos, ir kaupia konservavimo sezonui.<br>„Freepik“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 10:00 AM

Atsižvelgia į poreikius

Pasak „Iki“ atstovės Vaidos Budrienės, atsižvelgiant į pirkėjų poreikius, jiems siūloma nuolaidų įvairioms sezoninėms prekėms.

Šiuo metu paklausą turi prekės, kurių prireikia norint patiems užsiauginti daržovių ar gėlių sodinukų. Tai sėklos, gėlių svogūnėliai, svogūnų sodinukai, kompostas, daiginimo indeliai. Be to, atsižvelgiant į tvarumo nuostatas, dauguma „Iki“ parduotuvėse parduodamų daiginimo indelių yra pagaminti iš perdirbto kartono.

Vėliau, kai prasidės vasaros sezonas, „Iki“ tradiciškai paruoš nuolaidų prekėms, kurių reikia vaisiams bei daržovėms konservuoti arba užšaldyti. Tai įvairaus dydžio stiklainiai, dangteliai, specialūs uogoms šaldyti skirti maišeliai, sandarios plastiko dėžutės.

Sukaupia daug indelių

„Mano kaimynas – puikus sodininkas. Gyvenu užmiestyje, tad kiekvieną pavasarį regiu, kaip jis į šiltnamius persodina paties užsiaugintus pomidorų, paprikų bei agurkų daigus. Jų prisiaugina namuose, daigams skirtos žemės pribėręs į plastiko indelius nuo grietinės.

Ko gero, taip elgiasi dauguma sodininkų ir gėlininkų – kaupia vienkartinius indelių nuo pieno produktų, ir tik tada išmeta juos į plastikui skirtus atliekų konteinerius, kai juose užauginti daigiai atsiduria dirvožemyje“, – svarstė Jovita.

Panaudoja pakuotes

Pasak Jovitos, jai pačiai labiau nei sodininkauti patinka paruošti žiemai uogų atsargų. Vienas jų – užšaldo, iš kitų priverda įvairios uogienės.

„Mėgstu varškę su uogiene, tai – kasdieniai mano pusryčiai, – nusišypsojo moteris. – Specialiai į „Iki“ parduotuves užsuku nusipirkti birios varškės būtent plastikinėse 400 g pakuotėse. Tų pakuočių neišmetu, nes jos yra uždaromos dangteliais. Prireikus į jas galima sudėti maisto produktus, pavyzdžiui, įdarytus lietinius, ir sukrauti šaldytuve.“

Pasak Jovitos, vasarą, kai prinoksta uogos – juodieji serbentai, braškės, vyšnios, avietės, ji ir sukrauna uogas į šias sukauptas, stropiai išplautas dėžutes nuo varškės, ir, sandariai uždariusi, sudeda į šaldiklį.

„Uogoms šaldyti neprireikia naujos taros, vadinasi, nereikia papildomų išlaidų ir papildomų plastiko pakuočių“, – sakė ji.

Daugkartinis stiklainių virsmas

Pasak V.Budrienės, „Iki“ parduotuvėse žmonės gausiai perka įvairių konservuotų produktų – žirnelių, agurkų, daržovių mišinių, įvairių rūšių sriubos, vaisių taip pat įvairių pagardų stiklainiuose. Tai prekės, kurios turi paklausą kiaurus metus.

Pirkėjai, kuriems patinka patiems konservuoti maistą – ruošti įvairius troškinius žiemai, kaip ir tie, kurie patys verda uogienes, panaudotų stiklainių neišmeta. Išplauna juos, ir kaupia konservavimo sezonui.

„Nedideli, pusės litro talpos stiklainiai mano namuose „cirkuliuoja“ nuo vieno sezono iki kito, tol, kol sudūžta. Tai – ir tvaru, ir finansiškai naudinga, nes nereikia jų pirkti naujų.

Tačiau užsukamus stiklainių dangtelius kasmet perku naujus. Kartą panaudoti jie kartais sandariai nebeuždaro stiklainių, tad kyla rizika, kad į uogienę gali įsimesti pelėsis. Be to, į kai kuriuos dangtelius būna įsismelkęs kvapas, pavyzdžiui, marinuotų agurkų“, – pratarė Jovita.

Taigi, pasak V.Budrienės, sudarant sezoninių prekių asortimentą visada atsižvelgiama ir į tai, kad „Iki“ pirkėjams priimtinos su tvarumu susijusios nuostatos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo