Tokia šerno drąsa stebino net miškininkus: kaulijo maisto, vijosi visureigį

Jeigu visa tai nebūtų nufilmuota mobiliajame telefone esančia vaizdo kamera, ko gero, ir patikėti būtų sunku. Neseniai kėdainietis miškininkas su dviem savo kolegomis miške sutiko draugišką šerną. Jaunas gyvūnas buvo labai smalsus ir tiesiog kaulijo iš žmonių maisto, o šiems išvažiuojant, dar kurį laiką bėgte vijosi visureigį.

Iš pradžių miškininkai įtarė, kad gyvūnas gali būti pasiutęs, tačiau vėliau paaiškėjo, jog jis tiesiog labai draugiškas – pripratęs prie žmonių.<br>Vaizdo įrašo stop kadras. 
Iš pradžių miškininkai įtarė, kad gyvūnas gali būti pasiutęs, tačiau vėliau paaiškėjo, jog jis tiesiog labai draugiškas – pripratęs prie žmonių.<br>Vaizdo įrašo stop kadras. 
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas

Apr 11, 2024, 4:59 PM, atnaujinta Apr 11, 2024, 5:00 PM

Iš pradžių miškininkai manė, jog žvėris pasiutęs, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jis tiesiog pripratęs prie žmonių draugijos.

Gyvūnas buvo jaunas ir sveikas

Tokios netikėtos draugijos sulaukė visureigiu mišku važiavę ir jame sustoję VĮ Valstybinės miškų urėdijos Radviliškio padalinio miškininkai. Prie jų automobilio priėjęs jaunas šernas vizgino uodegą, kriuksėjo ir vis sukinėjosi aplinkui.

Iš pradžių miškininkai įtarė, jog gyvūnas gali būti pasiutęs, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jis tiesiog labai draugiškas – pripratęs prie žmonių.

„Mes vėliau pamatėme, kad netoliese yra šėrykla. Matyt, gyvūnas čia maitinamas, pratęs prie žmonių ir jų tiesiog nebijo.

Šernas jaunas, guvus, sveikas ir gerai nuaugęs“, – kalbėjo miškininkas, nepanoręs viešinti vardo ir pavardės.

Šernas pažymėtas dažais

Dėl suprantamų priežasčių miškininkai nenori nurodyti ir miško, kuriame gyvūną sutiko. Tiesiog norima apsaugoti gyvūną nuo piktavalių.

„Šerno kupra buvo nudažyta raudonais purškiamais dažais. Jis taip pažymėtas greičiausiai dėl to, kad kiti medžiotojai jo nenušautų. Matyt, jis čia savas“, – juokėsi vyrai.

Beje, šernas nelabai norėjo ir atsisveikinti su žmonių draugija. Šiems išvažiuojant visureigiu, gyvūnas dar ilgą kelią bėgo iš paskos. Šis nutikimas miškininkams paliko neišdildomų įspūdžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.