Atsisveikinti su panda plūdo tūkstančiai žmonių: kai kurie zoologijos sodo numylėtinę planuoja lankyti net kitoje šalyje

Žmonės verkė, mojavo ir veržėsi kuo arčiau mašinos su dideliu pandos atvaizdu. Taip praėjusią savaitę pliaupiant lietui tūkstančiai pandų mylėtojų didžiausiame Pietų Korėjos pramogų parke „Everland“ Jongine atsisveikino su šalies pandų įžymybe.

Žmonės verkė, mojavo ir veržėsi kuo arčiau mašinos su dideliu pandos atvaizdu.<br>SIPA/„Scanpix“ nuotr.
Žmonės verkė, mojavo ir veržėsi kuo arčiau mašinos su dideliu pandos atvaizdu.<br>SIPA/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2024, 9:16 PM

Panda Fu Bao buvo išvežta į savo tėvynę – Kiniją. Gyvūnui nieko nenutiko – jis grįžta namo pagal susitarimą su Pekinu. Jau daugelį metų kinų komunistinis režimas vykdo vadinamąją pandų diplomatiją – mezga diplomatinius ryšius su kitomis šalimis duodamas joms auginti žavius bambukų mylėtojus.

Tačiau nuosavybės teisė į gyvūną ir jo palikuonis vis tiek priklauso Kinijai.

Milžiniško populiarumo Pietų Korėjoje didžioji panda Fu Bao sulaukė po to, kai internete pasklido nuotraukos, kuriose ji apkabino zoologijos sodo prižiūrėtoją ir niekaip nenorėjo jo paleisti.

Fu Bao, kurios vardas reiškia laimę nešantį lobį, yra pirmoji Pietų Korėjoje pasaulį išvydusi didžioji panda. Jos tėvai jau aštuonerius metus gyvena netoli Seulo esančiame „Everland“ pramogų parko zoologijos sode.

Visus ne Kinijoje pasaulį išvydusius pandų jauniklius, sulaukusius ketverių metų, Kinija atsiima atgal. Tačiau su didžiąja panda atsisveikinę korėjiečiai neketina jos pamiršti – kaip ir kasmet liepos 20-ąją jie švęs Fu Bao gimtadienį, o kai kas net ketina reguliariai lankyti pandą Kinijoje.

Beje, viso pasaulio žmonių širdis užkariavusios pandos pamaina jau auga – praėjusių metų liepą tame pačiame zoologijos sode pasaulį išvydo didžiosios pandos dvyniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.