11 ženklų, kad kitas žmogus jums kažką jaučia

Kartais gali būti labai sunku suprasti, kad kažkas jums puoselėja slaptus jausmus. Tačiau yra ženklų, kurie tai išduoda.

 Pora.<br> 123rf nuotr.
 Pora.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-12 11:42

Tikriausiai puikiai žinote, ką reiškia jausti simpatiją. Visada norite būti šalia to žmogaus, jūsų širdis pradeda „spurdėti“, kai telefono ekrane pamatote jo atsiųstą žinutę. Taip pat ne kartą esate užmigę, svajodami apie ateitį su šiuo žmogumi.

Tačiau kitam žmogui pastebėti šiuos simpatijos požymius gali būti labai sunku. Kartais paprasčiausiai neįmanoma atskirti, ar žmogus jaučia jums romantinius jausmus, ir nesvarbu, ar tai būtų pažinčių programėlėje sutiktas gražuoliukas, su kuriuo esate nuėję į kelis pasimatymus, ar žmogus, su kuriuo ką tik susipažinote vakarėlio metu, ar net ilgametis draugas.

Tačiau žinote, kas visą šią situaciją dar labiau apsunkina? Dauguma stengiasi neparodyti savo jausmų, nes jie bijo pasirodyti beviltiški arba pernelyg atsiverti, sakė klinikinė psichologė, „Women‘s Health“ patariamosios tarybos narė ir knygos „Dr. Chloe's 10 Commandments of Dating“ (liet. „Dr. Chloe 10 susitikinėjimo įsakymų“) autorė Chloe Carmichael.

„Žmonės tampa daug atsargesni, nes jie nenori išgąsdinti ir atbaidyti jūsų“, – aiškino specialistė. Kiti savo simpatiją slepia, nes bijo likti atstumti, pridūrė Tamekis Williams, licencijuota klinikinė socialinė darbuotoja ir organizacijos „Mission Dorothy Female Empowerment Services“ (liet. „Misijos „Dorothy“ moterų įgalinimo paslaugos“) įkūrėja.

Štai kodėl visada naudinga (visoms dalyvaujančioms šalims) su savo simpatija bendrauti atvirai. Jei jau kurį laiką susitikinėjate ar net flirtuojate, ir jūs esate įsitikinę savo jausmais, pradėkite atvirą dialogą šia tema. T.Williams tokį pokalbį siūlo pradėti taip: „Labas, man labai patinka leisti laiką su tavimi. Man svarbu būti atviram ir neslėpti savo jausmų. Ar aš galiu pasidalinti savo mintimis apie mūsų ryšį? Aš tik noriu įsitikinti, kad tu esi pasiruošęs apie tai pasikalbėti.“

Svarbu patikslinti, ar tuo dalinatės tik norėdami išreikšti savo jausmus, ar tikėdamiesi kokio nors atsakymo. T.Williams pridūrė, kad vertėtų kalbėti tik apie savo jausmus, nesitikint, jog kitas jaučiasi taip pat.

Tačiau jei dar neturėjote progos apie tai pasikalbėti, natūralu, kad norite išsiaiškinti, ką jaučia kitas žmogus. Nors visi savo jausmus išreiškia skirtingai, ekspertai išskyrė 11 dažnai pastebimų ženklų, kad kažkam patinkate.

1. Jis greitai atsako į jūsų žinutes ir skambučius

Pasak C.Carmichael, jeigu kas nors jumis domisi, jis teiks pirmenybę bendravimui su jumis, be to, jis pats inicijuos pokalbius bet kokiomis temomis. Vienas ypač geras ženklas yra tai, jeigu jis dažnai užsimena apie jūsų bendrus prisiminimus ar tarpusavio juokelius. „Jeigu bendraudamas jis vis prisimena jūsų pokštus ar laiko, praleisto su jumis, detales, tai reiškia, kad jis teigiamai vertina jūsų santykius“, – paaiškino psichologė.

Tą patį galima pasakyti ir jeigu jis yra ypač patikimas. Pavyzdžiui, jeigu kelyje sugenda jūsų automobilis, jis visuomet atsilieps į jūsų pagalbos skambutį ir atvyks jums padėti. T.Williams sakė: „Jis su jumis bendraus kitaip, negu su kitais žmonėmis.“

2. Jam svarbu, kad jūsų laikas kartu būtų prasmingas

Galbūt jis uoliai planuoja kitą jūsų pasimatymą, o paskui šiuos planus iš tiesų įvykdo. Dar vienas geras ženklas – jeigu jūsų pasimatymai yra įdomūs bei apgalvoti – jis nesiūlo kiekvieną savaitgalį savo namuose žiūrėti „Netflix“ – ir tą laiką praleidžia bandydamas jus geriau pažinti. „Jis nori bendrauti ne tik telefonu, bet ir yra pasiryžęs skirti laiko gyviems susitikimams“, – tikino dr. Shawntres Parks, licencijuota santuokos ir šeimos terapeutė bei „Women‘s Health“ patariamosios tarybos narė.

Jeigu kitam žmogui patinkate, visi jo sprendimai bus kruopščiai apgalvoti. „Jis sąmoningai planuos laiką, kurį praleidžia su jumis, apsvarstys, kaip turėtų prie jūsų elgtis, kaip jis nori, kad jūs jaustumėtės būdami kartu“, – tęsė T.Williams.

3. Jis užduoda įdomius klausimus

„Jeigu jis dažnai klausia įvairių dalykų apie jus, tai parodo, kad jis nori geriau jus pažinti“, – teigė C.Carmichael. Klausimai neapsiriboja vien: „Ką veiksi šį savaitgalį?“ ir „Kaip tu paprastai linksminiesi?“ T.Williams aiškino, kad klausimai būna gilesni, o kai kurie net susiję su jūsų ateities planais ir vertybėmis.

Pasak C.Carmichael, tokie klausimai ir pokalbiai parodo, kad šis žmogus siekia jus pažinti geriau nei paprastą draugą.

4. Jis pripažįsta, kad nori santykių

Vėlgi, tai gali pasirodyti akivaizdu, bet jei jūsų pokalbiai kada nors pakrypsta į tai, ko šis asmuo ieško santykiuose, greičiausiai jūs jam bent šiek tiek patinkate. „Aš tai vertinčiau kaip įrodymą, kad jis domisi jumis, ir galimai tai jums atskleidžia, norėdamas pamatyti, kaip į tai reaguosite“, – pasakojo C.Carmichael.

5. Jūs kalbate apie buvusius santykius

Jis domisi jūsų ankstesniais santykiais ir nori sužinoti, kodėl jie nutrūko, arba jis pats kalba apie savo buvusius santykius. „Tai galimai reiškia, kad jį dominate. Be to, jis nori, kad ir jūs jį pažintumėte. Taip pat tai suteikia jam galimybę sužinoti, ar problemos, su kuriomis jis susidūrė ankstesniuose santykiuose, gali pasikartoti su jumis“, – neslėpė C.Carmichael.

Tačiau ekspertė pridūrė, kad lazda turi du galus: jeigu kalbėdamas apie savo buvusį partnerį jis yra per daug emocingas, tai gali reikšti, kad jis vis dar nėra susitaikęs su savo ankstesnių santykių baigtimi.

6. Jis prisimena dalykus, kuriais esate su juo pasidalinę

Jeigu kam nors patinkate, šis žmogus bus ypač dėmesingas, kai esate kartu. Pavyzdžiui, jeigu pirmojo pasimatymo metu užsiminėte, kad vaikystėje žaidėte tenisą, o antrojo pasimatymo metu jis pakvies jus kartu pažaisti šį žaidimą, tai yra ženklas, jog jis atidžiai klausosi (ir jam yra įdomu). „Tai atskleidžia, kad jis skiria jums visą savo dėmesį, galvoja apie jus ir dalykus, kuriais jūs dalinatės“, – sakė C.Carmichael.

7. Jis nori prie jūsų švelniai prisiliesti

Šiuo atveju kalbama ne apie staigų ir intensyvų kontaktą, nes, kaip aiškino C.Carmichael, tai gali reikšti, kad jis jumis domisi tik dėl sekso. Vertėtų atkreipti dėmesį į kiek kitokius prisilietimus. Galbūt jis paima jūsų ranką, kai jūs vakarieniaujate, įeinant į restoraną liečia jūsų nugarą arba apsikabina jus einant gatve.

„Toks fizinis kontaktas parodo jo susidomėjimą ir jaučiamą artumą. Tačiau tokių prisilietimų santūrumas taip pat išduoda, kad jis gerbia jūsų santykius“, – teigė specialistė.

8. Šalia jūsų jis susigėsta

„Jeigu šalia jūsų jis susinepatogina, tai gali reikšti, kad jūs paprasčiausiai jam labai patinkate“, – pripažino C.Carmichael. T.Williams pateikė tokius pavyzdžius: galbūt jis juokiasi iš jaudulio arba labai daug šypsosi.

Pagalvokite, ar kada nors nebuvote pasimatyme su žmogumi, kuris prie jūsų jautėsi per daug gerai: vaišino jus vynu ir vakariene, daug flirtavo ir visaip kitaip jus žavėjo. Galiausiai, tai dar nereiškė, kad šis žmogus kažką jums jautė. Taigi, jeigu naujasis jūsų kompanionas dažnai susigėsta, dar nevertėtų jo nuvertinti, pridūrė T.Williams.

9. Jis noriai su jumis dalinasi savo pomėgiais ir sugebėjimais

Kai kam nors patinkate, šis žmogus norės jums parodyti visus savo sugebėjimus ir teigiamas savybes, atskleidė S.Parks. Tačiau kiekvieno ypatybės yra skirtingos. Galbūt jis yra itin atidus klausytojas, todėl domisi jūsų kasdienybe. O galbūt jis yra tikras virtuvės virtuozas – pagamindamas jums vakarienę, jis atskleidžia savo pomėgį (ir tikriausiai bando jus sužavėti). „Kad ir kokia savybė tai būtų, jis noriai ja dalinasi“, – tikino ekspertė.

10. Būdamas su jumis jis nebijo išlaidauti

Tai, kad žmogus išleidžia daug pinigų dėl jūsų, dar nereiškia, jog jam patinkate. Bet jeigu asmuo jumis domisi, jis gali sąmoningai skirti daugiau pinigų jūsų pasimatymams. Galbūt jis negali sau leisti kas savaitę nusivesti jūsų į restoraną, bet noriai nupirks maisto produktų ir pakvies jus į iškylą. Arba taupys pinigus degalams, kad galėtų atvykti į pasimatymą su jumis.

„Susitikinėjimas kartais gali tapti brangiu malonumu. Be to, mums dažnai atrodo, kad prabangios vakarienės ir prašmatnūs pasimatymai yra ženklas, jog šis žmogus mumis domisi“, – pasakojo T.Williams. Tačiau tai ne visuomet yra tiesa. Šiuo atveju, daug svarbesnės yra pastangos.

11. Jis nori susipažinti su jums artimais žmonėmis

Pasak S.Parks, asmuo, kuriam patinkate, nenorės slėpti jūsų santykių. Jis ne tik nebijos eiti su jumis į viešumą, bet ir norės susipažinti su jūsų draugais ar bendruomenės nariais. (Žinoma, santykių pradžioje jis tikriausiai bus kiek atsargesnis, bet po kelių mėnesių situacija turėtų pasikeisti.)

Jausmai kitam žmogui gali gąsdinti, bet galbūt jis taip pat deda pastangas, norėdamas parodyti, kad ir jūs jam patinkate. Tačiau prisiminkite – geriausias būdas įsitikinti, ką jums jaučia kitas žmogus, yra paprasčiausias pokalbis.

Parengta pagal womenshealthmag.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.