Naujasis teisingumo ministras Julius Pagojus prabilo apie praeities klaidą

„Klysti yra žmogiška. Prieš pusantrų metų padariau klaidą, kuri tapo gera pamoka visam gyvenimui. Sekmadienio vidurdienį Nidoje vykdyto reido metu buvau sustabdytas ir, nors tądien alkoholio nebuvau vartojęs, alkotesteris parodė skaičius, kurie nežymiai viršijo leistiną ribą“, – tokį įrašą savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė socialdemokratas Julius Pagojus, kuris netrukus sės į teisingumo ministro kėdę.

Naujasis teisingumo ministras J. Pagojus prabilo apie praeities klaidą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Naujasis teisingumo ministras J. Pagojus prabilo apie praeities klaidą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antradienį teisingumo ministru paskirtas socialdemokratas Julius Pagojus pernai buvo baustas už vairavimą esant neblaiviam. Tai BNS patvirtino pats J.Pagojus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antradienį teisingumo ministru paskirtas socialdemokratas Julius Pagojus pernai buvo baustas už vairavimą esant neblaiviam. Tai BNS patvirtino pats J.Pagojus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 29, 2016, 12:28 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 9:08 PM

Teisintis politikas suskubo viešumoje pasirodžius informacijai, jog jis yra baustas už tai, kad vairavo neblaivus.

„Negalėdamas tuo patikėti ir nesutikdamas su tokiais prietaiso rodmenimis, persikėlęs į žemyninę Lietuvos dalį ligoninėje pasidariau kraujo tyrimą, kuris parodė, jog alkoholio pėdsakų mano kraujyje nerasta. Deja, kelionė iš Nidos iki ligoninės truko ilgiau nei valandą, todėl teismas vadovavosi alkotesterio, o ne kraujo rodmenimis.

Dėl to man buvo paskirta minimali nuobauda – teisės vairuoti atėmimas vieniems metams“, – rašė politikas ir tikino, kad teismo sprendimą gerbia ir vykdo.

„Šis įvykis man tapo tikrai gera pamoka ir po jo įsitikinau, kad nulinės promilių ribos vairuotojams nustatymas padėtų apsisaugoti ir nuo tokių absoliučiai netyčinių situacijų, kurios gali turėti ilgalaikių pasekmių. Nenoriu ieškoti pasiteisinimų, noriu tik pažadėti, kad savo darbais ir pavyzdiniu elgesiu įrodysiu, jog nenuvilsiu nei man galimybę ir pasitikėjimą suteikusių žmonių, nei visos Lietuvos žmonių“, – žadėjo J.Pagojus.

J.Pagojus yra gana jaunas politikas – gruodžio viduryje švęs 29-ąjį gimtadienį. Jis žinomas kaip praeityje vadovavęs kelioms jaunimo organizacijoms, 2012–2014 metais dirbo teisingumo ministro Juozo Bernatonio patarėju, o nuo 2014 metų eina teisingumo viceministro pareigas. Neseniai J.Pagojus buvo paskirtas vadovauti Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai.

Teisės vairuoti būsimasis teisingumo ministras vis dar nėra atgavęs.

R.Karbauskis: vairavimas išgėrus J.Pagojui yra didžiulė pamoka

Vairavimas išgėrus patvirtintam teisingumo ministrui J.Pagojui yra didžiulė pamoka, sako valdančiosios koalicijos lyderės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Jis teigė žinojęs informaciją, kad J.Pagojus iki šiol neturi teisės vairuoti, nes pernai įkliuvo neblaivus prie vairo, tačiau dėl to, anot R.Karbauskio, neturėtų būti žlugdoma jauno politiko karjera.

„Aš tai vertinu kaip didžiulę pamoką ir manau, jog jis bus pirmasis iš ministrų, kuris inicijuos tą pakeitimą, kad žmonės visiškai negalėtų sėsti prie vairo išgėrę“, – BNS antradienį sakė R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.