Štai kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

Lietuvoje šią savaitę įvykių netrūko. „Lietuvos rytas“ pažvelgė, kas šią savaitę įvyko šalyje.

 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 16, 2023, 10:26 PM

Bartninkai

Vilkaviškio rajono miestelyje, Suvalkiečių gatvėje esančiame tvenkinyje, apie 10 metrų nuo kranto buvo pastebėtas nuskendęs automobilis „Opel Corsa“.

Į įvykio vietą atvyko ir ugniagesiai gelbėtojai, ir narai iš Marijampolės. Mašina, kurioje, laimė, nebuvo žmonių, buvo iškelta į krantą. Paaiškėjo, kad iš tvenkinio ištrauktas automobilis priklauso 35 metų gretimo kaimo gyventojui.

Vyras prieš tai buvo pranešęs policijai, kad iš kiemo pavogtas jo automobilis.

Imbradas

Zarasų rajono seniūnijoje apsilankiusi Imbrado dvaro savininkų palikuonė, Rygoje gyvenanti Renatė Mohle padovanojo protėvių išsaugotą 1868 metų dvaro valdos dalybų metu sudarytą planą.

Jis bus restauruojamas, o po to eksponuojamas lankytojams.

Anciškiai

Biržų rajone vieno namo palėpėje ir kieme esančiuose 2 šiltnamiuose pareigūnai aptiko nelegaliai auginamas kanapes. Iš viso rasti 34 vazonai su šiais augalais. Vazonuose kanapės dar tik augo, nuimti derlių buvo dar anksti. Į policijos akiratį pateko 35 metų vyras.

Plantacija buvo įrengta ne nuošalioje vietoje, o kone visiems ant akių kaime.

Klaipėda

Klaipėdoje bus statoma ledo arena. Klaipėdos meras A.Vaitkus ir asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas D.Zubrus pasirašė ketinimų protokolą. Asociacija žada miestui padovanoti ledo arenos projektą.

Jame numatytos dvi ledo aikštelės, akmenslydžio zona, sėdimosios vietos žiūrovams, pagalbinės patalpos. Čia galėtų būti organizuojamos ledo ritulio, dailiojo čiuožimo, akmenslydžio treniruotės, vietinio ir tarptautinio lygio varžybos.

Naujamiestis

Panevėžio rajone aplinkosaugininkai sodyboje aptiko ne tik 2 šautuvus, bet ir 3 šovinius, žeberklą.

Pareigūnai žinojo, kad sodybos savininkas neteisėtai medžioja, bet nė sykio nebuvo jo užklupę miške.

Arsenalą vyro sodyboje aptikę aplinkosaugininkai nenustatė, kad ir dabar jis būtų sumedžiojęs kokį nors žvėrį. Ūkiniuose pastatuose buvo rasta nemažai panaudotų šovinių tūtelių, o tai reikštų, kad šeimininkas miklino akį ir į kažką šaudė. Vyras neturi leidimo šautuvams laikyti, jis nėra medžiotojas.

Burveliai

Panevėžio rajone 50 metų motociklininkui kelionę nutraukė staiga į kelią įbėgusi stirna.

Partrenktas gyvūnas žuvo iš karto, o motociklu važiavęs vyras apsidaužė šonus.

Marijampolė

Trečiadienį per pietus V.Kudirkos gatvėje buvo sunkiai sužalota šaligatviu einanti 82 metų pensininkė.

Liudininkų teigimu, moterį partrenkė vienu paspirtuku važiuojantys du asmenys, kurie iš nelaimės vietos pasišalino.

Panevėžys

Nemuno gatvėje dviračių taku 32 metų vyras važiavo elektriniu paspirtuku ir buvo priverstas staiga stabdyti – kelią jam pastojo į taką įžengęs vyras. Paspirtukininkas stabdė, neišlaikęs pusiausvyros griuvo ir susižeidė ranką.

Po valandos toje pačioje Nemuno gatvėje susižeidė elektriniu paspirtuku važiavusi 15 metų norvegė. Nors draudžiama, ji vežėsi bendraamžį keleivį. Privažiavusi sankryžą paauglė nesuvaldė paspirtuko ir trenkėsi į šviesoforą.

Degsnės

Ketvirtadienį po pietų Varėnos rajone, nereguliuojamoje kelio Valkininkai–Kalviai sankryžoje, automobilio „Volkswagen Passat“ 21 metų vairuotojas, važiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido sunkvežimio „Ford Cargo“ ir susidūrė su juo.

Per avariją nukentėjo lengvojo automobilio vairuotojas ir 43 metų keleivė.

Kaunas

Vakar atidarytas trejus metus modernizuotas Nemuno laivybos kelias Kaunas–Klaipėda. 200 km Nemuno ruože nuo Kauno iki Kuršių marių upės vagą reguliuos 553 bunos – statiniai iš akmens ir žvyro, įrengti statmenai upės tekėjimo srovei, kurie susiaurina upės vagą, o sustiprėjusi jos srovė išvalo laivakelyje sąnašas. Taip visame šiame ruože sukurtos reikiamos sąlygos laivybai visu navigacijos laikotarpiu. Vandens kelias Nemunu per Klaipėdos uostą jungiasi su tarptautiniais maršrutais Baltijos jūroje, o per Kuršių marias – su Vakarų Europos vidaus vandenų kelių sistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.