VRK primena: dalyje užsienio valstybių registracija balsuoti paštu baigiasi sekmadienį

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad kai kurios Lietuvos diplomatinės atstovybės paštu užsienyje balsuoti planuojančių rinkėjų registracijų priėmimą užbaigs sekmadienį, balandžio 28 d.

Balsavimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Balsavimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-28 22:22

„Balandžio 28 d. rinkėjų registracija balsuoti paštu baigiasi tiems rinkėjams, kurių biuleteniai bus siunčiami iš Lietuvos Respublikos diplomatinių atstovybių Latvijoje, Vengrijoje, Čekijoje, Sakartvele, Norvegijoje, Azerbaidžane, Graikijoje ir Prancūzijoje“, – teigiama VRK išplatintame pranešime žiniasklaidai.

„Suskubti registruotis turėtų taip pat ir tie rinkėjai, kurie gyvena valstybėse ar teritorijose, kuriose Lietuvos piliečių balsavimą organizuoja aukščiau išvardintose valstybėse esančios Lietuvos diplomatinės atstovybės“, – skelbia rinkimų komisija.

Primenama, kad Lietuvos ambasada Vengrijoje rūpinasi, kad balsuoti galėtų Vengrijoje, Serbijoje bei Bosnijoje ir Hercegovinoje esantys Lietuvos piliečiai.

Lietuvos ambasada Norvegijoje dirba, kad galėtų balsuoti Norvegijoje, Buvė Saloje, Svalbarde ir Jane Majene reziduojantys rinkėjai.

Tuo metu Lietuvos diplomatinė atstovybė ambasada Azerbaidžane užtikrina Azerbaidžane ir Turkmėnistane esančių lietuvių galimybes balsuoti.

Lietuvos ambasada Graikijoje rūpinasi, kad balsuoti galėtų Graikijoje, Kipre ir Albanijoje esantys Lietuvos piliečiai. O Lietuvos ambasada Prancūzijoje dirba, kad galėtų balsuoti Prancūzijoje ir Maroke gyvenantys rinkėjai.

VRK primena, kad registracijos balsuoti pabaigą komisija nustato konsultuodamasi su Lietuvos diplomatinėmis atstovybėmis ir Užsienio reikalų ministerija (URM). Tai priklauso nuo konkrečių valstybių pašto darbo spartos.

ELTA primena, kad šalies vadovo rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo vyks gegužės 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.