Kaltinimai vagyste buvusiam pareigūnui subliūško teisme

Nekaltas. Taip nusprendė Šiaulių apylinkės teismas, išnagrinėjęs bylą, kurioje buvęs policijos pareigūnas 53 metų Vigandas Atkočiūnas kaltintas cigarečių vagyste iš Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (ŠAVPK) saugyklos.

Teisme nepaaiškėjo, kas iš policijos saugyklos pavogė 12 tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisme nepaaiškėjo, kas iš policijos saugyklos pavogė 12 tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-12-23 10:40, atnaujinta 2018-01-18 12:20

Teismas negailėjo kritikos valstybės kaltintojo darbui. „Viskas pernelyg abstraktu“, - prokororui ištarė išteisinamąjį nuosprendį perskaitęs teisėjas, konstatavęs, kad surinktų įrodymų nepakanka teisiamojo kaltei įrodyti.

V.Atkočiūnas buvo atsakingas už kontrabandinių svaigalų ir rūkalų sunaikinimą. Į šį buvusį pareigūną akys nukrypo 2011 m. lapkritį, kai pastebėta, kad iš saugyklos dingo didžiulis kiekis konfiskuotų cigarečių su rusiškomis ir baltarusiškomis banderolėmis.

Per ikiteisminį tyrimą išsiaiškinta, kad iš ŠAVPK rūsio dingo 12 tūkstančių pakelių cigarečių „Minsk“, „Saint George“, „More“. Jų vertė – per 80 tūkstančių litų.

Pareigūnai rado liudytoją, kuris patvirtino iš V.Atkočiūno pirkęs cigarečių. Tiesa, pirminėse apklausose šiaulietis pateikė kiek prieštaringus parodymus, o jų teisme patikrinti nepavyko, nes liudytojas dingo.

V.Atkočiūnas kaltę neigė ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme.

Surinktus įrodymus įvertinęs teismas konstatavo, kad įkalčių nepakanka kaltei įrodyti.

Nuspręsta, kad per kratas pas įtariamąjį rasti maišai galėjo būti paimti ne iš saugyklos. Be to, pripažinta, kad cigaretes iš saugyklos pagrobti galėjo ir kiti asmenys, nes V.Atkočiūnas iš darbo išėjo anksčiau.

Buvęs pareigūnas buvo kaltintas ir dėl poveikio liudytojui. Teismas nusprendė, kad duomenų šiam nusikaltimui įrodyti irgi nepakanka, o šiaulietis prekeivis galėjo ir apkalbėti pareigūną.

Cigarečių vagystė iš policijos saugyklos sukėlė didelį atgarsį. Tikėtasi, kad kaltuosius pavyks rasti peržiūrėjus vaizdo įrašus.

Dar didesnis triukšmas kilo po šio skandalo, kai paaiškėjo, jog dvigubą žaidimą žaidė su kvaišalų prekeiviais kovoti turėję Šiaulių kriminalistai. Ši baudžiamoji byla dabar nagrinėjama Panevėžio teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.