Garsus advokatas sumuštas nuošaliame parke: jo versiją išgirdę pareigūnai liko priblokšti Siekė nuslėpti įvykį

Kaune sumušto garsaus advokato byla pažėrė nemažai galvosūkių. Žinomas ir brangiai apmokamas teisininkas patikėjo nepažįstamo žmogaus skambučiu ir sekmadienio naktį išvažiavo su juo susitikti nuošaliame parke, kur buvo sužalotas.

Klausydamiesi pasakojimo policijos pareigūnai negalėjo patikėti.<br>T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Klausydamiesi pasakojimo policijos pareigūnai negalėjo patikėti.<br>T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2023, 8:19 PM, atnaujinta Jun 18, 2023, 8:20 PM

Teisininkų bendruomenė aptarinėja keistą advokato (redakcijai vardas ir pavardė žinomi) vizitą ir kelia įvairias versijas.

Tuo metu sumušto advokato darbo metodus žinantys kolegos neatmeta galimybės, kad susidoroti su juo ketino didelius pinigus sumokėję ir apgauti pasijutę klientai.

Išgelbėjo praeivis su šunimi

Du jaunuoliai advokatą pradėjo mušti, kai jis prieš vidurnaktį atvyko į sutartą susitikimo vietą nuošaliame Kauno parke.

Nuo smūgių į veidą teisininkui sulaužyta nosis, praskelta lūpa, išmuštas dantis, sudužo brangūs akiniai.

Nežinia, kaip būtų pasibaigęs šis susidorojimas, jeigu ne pro šalį pasivaikščioti su šunimis ėjęs atsitiktinis praeivis.

„Jau gerokai po 23 val. vedžiojau šunį ir išgirdau triukšmą bei aikčiojimą. Priėjęs arčiau pamačiau, kad du juodai apsirengę jaunuoliai spardo vyriškį“, – pasakojo įvykio liudininkas.

Vaikinas iškart paskambino policijai, o pats puolė gelbėti sumuštojo. Tuo metu šalia atsirado dar vienas praeivis su šunimi. Tai pamatę užpuolikai greitai paspruko.

„Iš pradžių pagalvojau, kad sumuštasis – koks nors narkotikų prekeivis, kuris su sėbrais nepasidalijo pinigų už kvaišalus.

Bet kai išgirdau, kad tai žinomas ir gerbiamas advokatas, buvau priblokštas“, – pasakojo liudininkas.

Nustebino paaiškinimas

Dar keistesnė pasirodė versija, kurią advokatas pateikė greitai atvykusiems pareigūnams.

Paklaustas, ką veikė naktį nuošaliame parke, nukentėjėlis policininkams ėmė pasakoti, kad jam paskambino nepažįstamas vyriškis ir paprašė skubiai susitikti, nes priešingu atveju gali atsidurti „zonoje“.

Nieko nelaukęs advokatas išvyko į susitikimą, tačiau vietoj būsimo kliento išvydo užpuolikus.

Klausydamiesi pasakojimo policijos pareigūnai negalėjo patikėti, kad advokatas, kurio darbo valanda kainuoja kelis šimtus eurų, viską meta ir sekmadienį lekia į nuošalų naktinį susitikimą.

Jau po muštynių nuvykęs į ligoninę advokatas ėmėsi žygių, kad šis įvykis nepatektų į policijos suvestines.

„Aš esu nukentėjęs nuo smurtinio nusikaltimo ir nenoriu, kad būtų viešinamas mano privatus gyvenimas“, – „Lietuvos rytui“ teigė nukentėjęs advokatas.

Padėjėjui dūrė peiliu

Lietuvoje advokatų užpuolimai nėra reti, tačiau dažniausiai apie juos nutylima, nes paprastai užpuolikai būna apgauti klientai.

Ypač išgarsėjo įvykis Panevėžyje, kai į advokato Česlovo Petronio kontorą įsiveržė peiliu ginkluotas vienas jo klientas.

Tuo metu advokato kontoroje nebuvo ir atvykėlis peiliu smogė niekuo dėtam advokato padėjėjui. Laimė, peilis nekliudė svarbių gyvybei organų ir sužeistasis greitai pasveiko.

Netrukus buvo sulaikytas ir užpuolikas, kuris tvirtino, kad advokatas, tvarkydamas jo paveldėto buto reikalus, pardavė butą saviems žmonėms, o jam ir kitiems paveldėtojams grąžino tik dalį pinigų.

Remiantis šiais parodymais vėliau prokurorai už svetimo turto iššvaistymą pateikė advokatui kaltinimus.

Sumušė advokatės sūnų

Klaipėdos advokatė Gražina Mauručaitienė iš savo buvusio kliento – neseniai už sukčiavimą nuteisto žinomo kartingo meistro Vitalijaus Gudzenkos – sulaukė grasinančių žinučių.

Iš pradžių buvo grasinama susidoroti su pačia advokate, vėliau – su jos sutuoktiniu ir sūnumi.

Po kurio laiko V.Gudzenka atsiprašė advokatės, teigė, kad žinutes rašė girtas. Tačiau vėliau vėl ėmė gąsdinti.

Po vienos tokios žinutės advokatės sūnų užpuolė ir sumušė du nepažįstami vyriškiai.

Per iškilmes – plakatai

Apgauti pasijutę klientai sugalvoja ir išradingesnių būdų advokatams atkeršyti.

Per advokatų kontoros „Balčiūnas ir Grajauskas“ įkurtuves sostinės Šv.Kotrynos bažnyčioje tarp garbių svečių įsipaišė zuikiais apsirengę aktoriai.

Jie laikė plakatus su užrašu: „Balčiūnai, ar nesijauti pasisavinęs 0,5 milijono dolerių?“

Šiuos zuikius per vieną skolų išieškojimo įmonę buvo pasamdęs Rusijos verslininkas Jurijus Chorolas.

Jis tvirtino, jog advokatas Gintaras Balčiūnas iš jo buvo paėmęs pusės milijono dolerių užstatą už tai, kad panaikintų areštą bankuose kelių Rusijos įmonių sąskaitoms. Bet areštas nebuvo panaikintas, o G.Balčiūnas vietoj pusės milijono esą grąžino tik 50 tūkstančių dolerių.

Supykęs J.Chorolas parašė laišką tuometei G.Balčiūno advokatų kontorai „Jurevičius, Balčiūnas ir Bartkus“, kuriame prašė, kad advokatai paveiktų savo partnerį ir jis grąžintų pinigus.

Po šio rašto G.Balčiūnas kartu su Mariumi Grajausku įkūrė naują advokatų kontorą, per kurios įkurtuves ir pasirodė „zuikiai“.

Įsiplieskus skandalui G.Balčiūnas ketino pradėti bylinėtis dėl jo šmeižto ir tvirtino užstatą grąžinęs, o sutartį nutraukęs dėl kliento prastos reputacijos.

Tuo metu J.Chorolas kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą prašydamas, kad G.Balčiūnui būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Tačiau skambiai pradėta istorija tyliai baigėsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.