Teisiamųjų suole atsidūrė Šiaulių advokatas

Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje šiauliečiui advokatui M.Š. pareikšti kaltinimai dėl prekybos poveikiu, didelės vertės turto prievartavimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-07-07 10:12

Advokatui pareikšti kaltinimai dėl trijų prekybos poveikiu epizodų. Įtariama, kad 2018–2020 metais jis iš savo atstovaujamų įtariamųjų ar kaltinamųjų iš viso paėmė 12 tūkst. eurų, sudarydamas įspūdį, kad, pasinaudodamas savo ryšiais, šiuos pinigus, kaip kyšį, perduos su ikiteisminiais tyrimais susijusiems pareigūnams už tai, kad šie atliktų jo ginamiesiems naudingus procesinius veiksmus.

M.Š. taip pat pareikšti kaltinimai dėl didelės vertės turto prievartavimo 2020 metų rudenį. Įtariama, kad kaltinamasis kartu su dar vienu asmeniu kelis kartus, panaudodamas psichinę prievartą, iš savo buvusio ginamojo reikalavo 150 tūkst. eurų.

Atliekantiems šį ikiteisminį tyrimą STT pareigūnams įtarimų sukėlė ir M.Š. finansinė veikla. Įtariama, kad dirbdamas pagal individualios veiklos vykdymo pažymą, advokatas ne vienerius metus galimai apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už labai didelės vertės svetimo turto prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 10 metų. Už prekybą poveikiu gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 5 metų. Už apgaulingą apskaitos tvarkymą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.