Nuo komedijos iki beveik tragedijos – pirmasis ledas ugniagesiams gelbėtojams pažėrė darbo

Nors didelių šalčių šalyje dar nebuvo, ežerus aptraukęs ledas jau vilioja poledinės žūklės mėgėjus – Visagino ugniagesiams gelbėtojams teko skubėti į netoli miesto esančią sodininkų bendriją.

Netoli Visagino ugniagesiai gelbėtojai iš ežero ištraukė įlūžusį žvejį.<br>Ugniagesių nuotr.
Netoli Visagino ugniagesiai gelbėtojai iš ežero ištraukė įlūžusį žvejį.<br>Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2023, 11:16 AM

Sekmadienio rytą pranešta, kad šalia sodininkų bendrijos esančiame Gulbinio ežere skęsta žmogus. Poledinės žūklės mėgėjas maždaug 15 metrų nuo kranto buvo išsikirtęs eketę ir įlūžo.

Ant ežero buvo ir daugiau žvejų, tad pranešimą apie nelaimę gelbėtojai gavo laiku. Solidaus amžiaus vyras laikėsi įsikibęs ledo.

Gelbėtojai nelaimėlį pasiekė rogėmis, tačiau į jas įkelti stamboko kūno sudėjimo, šiltai apsirengusį ir kiaurai permirkusį vyrą buvo sunku. Jam teko stipriai įsikibti į roges ir tokiu būdu jis buvo ištemptas į krantą.

Pirmasis šią žiemą Visagino krašte nelaimę ant ledo patyręs vyras nebuvo praradęs sąmonės, tik stipriai sušalęs. Jis buvo perduotas medikams.

O Vilkaviškio ugniagesiai susidūrė su kuriozišku atveju.

Šeštadienį po pietų į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinę žmonės teigė, kad atokiau nuo Paežerių ežero (Vilkaviškio r.) kranto esančioje eketėje jie mato kažką plūduriuojant. Pokalbio metu stambokas objektas esą paniro po vandeniu. Skambintojai įtarė, kad jie mato nuskendusį žmogų.

Gelbėtojai rogėmis nušliuožė ledu apie 60 metrų iki eketės. Joje nieko nebuvo. Pamatę sujudimą ir ugniagesių gelbėtojų automobilį prie ežero sustojo pro šalį važiuojantys vilkaviškiečiai.

Sužinoję, kad ieškoma skenduolio, jie pateikė ir kitokią versiją. Žmonės teigė, kad Paežerių ežere gyvena bebrai, kurie kartais išnyra iš šios eketės, ir parodė tai patvirtinančių nuotraukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.