Tragiška paieškų atomazga: Kaune nuo tilto nukritusi studentė negyva surasta Kaliningrado srityje

Praėjus daugiau nei 4-iems mėnesiams nuo 22 metų studentės dingimo Kaune, pareigūnai paskelbė tragišką žinią – įtariama, jog merginos kūnas buvo surastas Kaliningrado srityje.

Paieška.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paieška.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paieška.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Paieška.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Paieška.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paieška.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paieška.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Paieška.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Paieška.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Paieška.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Paieška.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Paieška.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Paieška.<br> M. Patašiaus nuotr.
Paieška.<br> M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 3:25 PM, atnaujinta Apr 30, 2024, 4:10 PM

Kauno apskr. VPK Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai sulaukė informacijos apie Kaliningrado srityje rastą moters kūną. Pirminiais duomenimis, tai galimai Kaune sausio 12 d. išėjusios ir dingusios jaunos moters kūnas.

„Laukiama papildomų ekspertų išvadų, patvirtinančių rasto kūno tapatybę“, – teigia Kauno policija.

Iš Klaipėdos krašto į laikinąją sostinę studijuoti atvykusi mergina gyveno viename šio miesto bendrabučių. Prieš pat tragediją socialiniuose tinkluose ji parašė nerimą keliančią žinutę, jog patiria patyčias, įvardijusi tris jaunuolius ir vieną merginą.

„Esu ant Radzinausko (Lampėdžių) tilto. Nenoriu gyventi pasaulyje, kuriame skriaudikai laimi“, – feisbuke penktadienio naktį, apie 4 valandą parašė iš Žemaitijos kilusi studentė, paminėjusi ir daugiau su galimais pažeminimais susijusių detalių.

Portalui lrytas.lt patikrinus viešai prieinamą informaciją internete paaiškėjo, kad visas ketvertas studijuoja aukštosiose Kauno mokyklose.

Pasak prokuroro Arūno Čepkausko, parodymus paieškos byloje davė ir šie studentai.

Lrytas.lt žiniomis, jie neigė ją žeminę ar kitaip nederamai elgęsi jos atžvilgiu.

Pareigūnai nuo pirmųjų paieškos dienų šukavo Nemuno pakrantes, bendrabučio, kuriame gyveno mergina, prieigas, taip pat buvo pakelti dronai, pasitelkti policijos kinologai su tarnybiniais šunimis, peržiūrėta vaizdo kamerų medžiaga.

Ugniagesių tarnybos narai iš pradžių negalėjo atlikti paieškų po vandeniu dėl jiems patiems pavojų kėlusio ledonešio, bet po kurio laiko gamtos sąlygos tai daryti leido, paieškos Nemune buvo vykdomos.

Kauno ugniagesiai merginos kūno Nemune ieškojo pusketvirto mėnesio.

Portalas diena.lt skelbia, kad iš nuotraukų, gautų Interpolo pagalba iš Rusijos, savo velionę dukrą bei jos daiktus atpažinusi šios merginos mama.

Pasak portalo diena.lt, kūną už penkių dienų nuo paskutinių jos paieškų pakaunėje Nemunas išplukdė į Kaliningrado srities, tiksliau – jo Nemano (buvusi Ragainė) rajono krantą – ne per toliausiai ten esančio pasienio posto. Belieka priminti, kad už Smalininkų (Jurbarko r.) ši didžiausia Lietuvos upė beveik iki pat Kuršių marių teka valstybine Lietuvos ir Rusijos siena.

Apie šį balandžio 13-osios Rusijos pasieniečių radinį buvo pranešta vietinėje žiniasklaidoje, kviečiant atsiliepti ieškančius dingusios panašaus amžiaus merginos. Lietuvos policijai šio straipsnio nuorodą atsiuntė moteris.

Teisėsaugininkai, susipažinę su šia nuoroda, kreipėsi pagalbos į Interpolą. Ir šio pastangomis praėjusią savaitę buvo gautos iš Rusijos atsiųstos velionės bei jos daiktų, iš kurių taip pat galima nustatyti jos asmenybę, nuotraukos.

Nors motina savo velionę dukrą ir jos daiktus atpažino iš nuotraukų, paieškos byloje taškas bus padėtas tik gavus oficialias ekspertų išvadas.

Prokuroras A.Čepkauskas portalui lrytas.lt sakė negalįs prognozuoti, kiek dar laiko truks šios ekspertizės ir kada studentės palaikai iš Rusijos pasieks jos Lietuvoje gyvenančius artimuosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.