Čia buvo pristatyti geriausi ekologiški bei pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagaminti produktai, taip pat gaminiai, kurių pavadinimai visoje Europos Sąjungoje pripažįstami saugomomis nuorodomis.
Atitinkamais ženklais pažymėta produkcija – tai svarbus orientyras vartotojui, norinčiam įsigyti aukštesnius kokybinius reikalavimus atitinkančius, sertifikuotus lietuviškus produktus.
Tokį produktą įsigijęs vartotojas ne tik puoselėja savo sveikatą, bet ir remia vietos gamintojus, mūsų šalies ūkininkus, skatina ekologinių maisto produktų gamybą ir vartojimą bei kultūrinio paveldo puoselėjimą.
Renginio metu pranešėjai pristatė, kaip atpažinti kokybiškus, vietos gamintojų pagamintus maisto produktus su saugomomis nuorodomis, taip pat ekologiškus maisto gaminius.
Šios konferencijos pagrindinis tikslas – suteikti kompetentingos informacijos visuomenei apie kokybiškus maisto produktus, jų įtraukimą į kasdieninį racioną, naudą vartotojo organizmui kaip sveikos gyvensenos dalį.
Taip pat propaguoti produktus su Europos Sąjungos lygiu saugomomis kilmės vietos (SKVN), geografine (SGN) ir garantuoto tradicinio gaminio (GTG) nuorodomis, ekologiškus ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintus produktus, suteikti informacijos ir skatinti rinktis šiuos produktus kasdieninėje mityboje formuojant pozityvų požiūrį į šiuos produktus ir valgymo kultūrą Lietuvoje.
Konferencijos „Kokybiško maisto šventė“ metu buvo galimybė visiems jos dalyviams susipažinti su Lietuvoje pagamintais, ekologiškais maisto produktais – degustuoti, įvertinti kokybinius parametrus per juslines savybes – skonį, kvapą, išvaizdą, susipažinti su produkcijos ženklinimu.
Taip pat ir sužinoti, kur patogiai įsigyti patikusių maisto gaminių bei kaip atpažinti aukštesnius kokybinius reikalavimus atitinkančius gaminius parduotuvių lentynose.