J. Bidenas tvirtina kovosiąs su koronaviruso protrūkiu, kaltina D. Trumpą neveiklumu

Joe Bidenas antradienį apkaltino konkurentą JAV prezidento rinkimuose dabartinį prezidentą Donaldą Trumpą, kad šis, pandemijai ir toliau intensyvėjant, pasidavė.

J.Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
J.Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 28, 2020, 8:49 AM, atnaujinta Oct 28, 2020, 10:16 AM

Komentarą J. Bidenas išsakė per demokratų rinkimų kampanijos renginį Džordžijos valstijoje, kurioje įprastai laimi respublikonai.

Iki rinkimų likus savaitei, J. Bidenas apklausose lenkia savo varžovą. Antradienį jis kalbėjo apie D. Trumpo kovos su COVID-19 pandemija strategiją. Buvęs JAV viceprezidentas rinkėjams priminė, kad D. Trumpo komandoje dirbantis Baltųjų rūmų administracijos vadovas Markas Meadowsas savaitgalį pripažino, jog „pandemijos jie nekontroliuos.“

Vorm Springse, Džordžijoje, J. Bidenas tokią Baltųjų rūmų poziciją pavadino kapituliacija. Jis tvirtino, esą D. Trumpas „niekada iš tiesų ir nebandęs“ stabdyti pandemijos, kuri jau pasiglemžė daugiau nei 226 tūkst. amerikiečių gyvybių.

Užuot elgęsis kaip karo laikų prezidentas ir kovotų su COVID-19 protrūkiu, kaip pažadėjęs, D. Trumpas „patraukė pečiais, ėmė puikuotis ir pasidavė“, sakė J. Bidenas.

„Esu čia tam, kad jus patikinčiau: galime kontroliuoti viruso plitimą, tai ir darysime“, – sakė jis.

„Jei suteiksite man garbės būti jūsų prezidentu, paruoškite darbo vietą, – teigė J. Bidenas. – Nes aš imsiuosi veiksmų – nuo pačios pirmos mano darbo dienos, kad COVID-19 protrūkis būtų sukontroliuotas.“

Išankstiniame JAV prezidento rinkimų balsavime savo balsą jau atidavė 70 mln. piliečių

Išankstiniame JAV prezidento rinkimų balsavime savo balsą jau atidavė 70 mln. piliečių, šis skaičius sudaro daugiau nei pusę visų 2016 m. JAV prezidento rinkimuose balsavusių žmonių skaičiaus, iki rinkimų dienos likus mažiau nei savaitei, praneša „Reuters“.

JAV rinkimų projekto paskelbti duomenys rodo, kad susidomėjimas respublikonų kandidato, dabartinio prezidento Donaldo Trumpo ir demokratų kandidato Joe Bideno kova yra itin didelis ir šiuose rinkimuose dalyvavusių piliečių skaičius galiausiai gali pasiekti rekordines aukštumas.

Žinoma, žmonės išankstiniame balsavime paštu aktyviau dalyvauja ir todėl, kad siekia išvengti galimo užsikrėtimo COVID-19 liga rinkimų dieną.

Didelis aktyvumas išankstiniame balsavime yra palankus demokratams, nes respublikonų kandidatas D. Trumpas ne kartą tvirtino, kad balsavimas paštu yra nepatikimas.

Išankstinio balsavimo laikotarpiu demokratai lenkia respublikonus santykiu du su vienu. Vis dėlto respublikonai pastarosiomis savaitėmis šiek tiek išlygino persvarą išankstiniame balsavime apylinkėse, rodo apklausų duomenys.

Dėl didelio aktyvumo išankstiniame balsavime Floridos universiteto profesorius, administruojantis JAV rinkimų projektą, Michaelas McDonaldas prognozuoja, kad savo balsą rinkimuose gali atiduoti apie 150 mln. Tokiu atveju bendras rinkėjų aktyvumas gali siekti 65 proc., jis būtų didžiausias nuo 1908 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar kandidatai į prezidentus dar turi neatskleistų kozirių?