Didžiulis gaisras Berlyne: liepsnos apėmė gynybos pramonės gamyklą, skelbia pavojų dėl „nuodingų dujų“

Berlyno Lichterfeldės rajone kilo milžiniškas gaisras. Pasak pranešimų žiniasklaidoje, užsiliepsnojo gynybos pramonės bendrovės „Diehl“ gamykla.

 Gaisras Berlyne.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Gaisras Berlyne.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2024, 4:39 PM, atnaujinta May 3, 2024, 4:45 PM

Soc. medijose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip ugniagesiai skuba į Vokietijos chemijos gamyklą gesinti didžiulio gaisro. Mieste paskelbtas oficialus pranešimas apie pavojų dėl „nuodingų dujų“.

Ugniagesiai ragina netoliese gyventojus dėl „gaisro sukeltų nuodingų dūmų“ likti namuose. Nurodoma, kad gamyklą „visiškai apėmė liepsnos“.

Žmonės raginami vengti įvykio vietos, o netoliese esantiems namams liepiama laikyti uždarytus langus ir duris bei išjungti vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemas.

Įvykio vietoje dirba apie 170 ugniagesių, kurie kovoja su didžiuliu gaisru. Daugiaaukščio pastato pirmame aukšte esančioje techninėje patalpoje kilęs gaisras apėmė visą gamyklą ir dabar jį galima gesinti tik iš išorės, rašo vietos žiniasklaida.

Specialistai šiuo metu atlieka oro matavimus, kad išsiaiškintų, ar ore nėra kenksmingų medžiagų. Priešgaisrinė tarnyba gyventojams pranešė, kad dūmų debesis šiuo metu juda į šiaurę virš miesto.

Pranešimų apie sužeistuosius negauta, o gamykla evakuota, pranešė vietos pareigūnai.

Kelios mokyklos, esančios įspėjimo zonoje, paskelbė laikiną „uždarymą“: įstaigos durys ir langai buvo uždaryti, o vaikams neleidžiama palikti klasių.

Mokiniams leidžiama išeiti tik tuo atveju, jei juos pasiima automobilis. Vietos transliuotojo RBB duomenimis, jei mokinių nebus galima pasiimti automobiliu, jie turės praleisti naktį mokykloje.

Internautai atkreipė dėmesį, kad „Diehl“ yra Vokietijos gynybos pramonės dalis, prisidedanti ir prie IRIS-T oro gynybos sistemų gamybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.