Skaudi nelaimė Šiaurės Airijoje: liūdnai pagarsėjusiame greitkelyje žuvo 17-metė lietuvė

Antradienį Šiaurės Airijoje esančiame Omago mieste, A5 kelyje įvykus autoavarijai, žuvo du paaugliai. Policija pranešė, kad 19 metų vyras ir 17 metų mergina žuvo įvykio vietoje Doogary kelyje apie 21.50 val. vietos laiku. Kaip paaiškėjo, viena iš avarijos aukų buvo 17-metė lietuvė Kamilė Vaicikonytė.

Airijoje žuvo 17-metė lietuvė.<br>123rf nuotr.
Airijoje žuvo 17-metė lietuvė.<br>123rf nuotr.
Airijoje žuvo 17-metė lietuvė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Airijoje žuvo 17-metė lietuvė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 3, 2024, 9:19 AM, atnaujinta May 3, 2024, 9:21 AM

Pirmadienį Kamilė dalyvavo savo mokykloje surengtoje demonstracijoje, skirtoje A5 kelyje žuvusiems žmonėms atminti, ir ragino pradėti ilgai laukto kelio atnaujinimo darbus.

Ballygawley miesto „St Ciaran's“ koledžo direktorius Paulas Lavery savo pareiškime mokinę apibūdino kaip „šiltą, atvirą merginą, kuri buvo labai populiari tiek tarp darbuotojų, tiek tarp mokinių“.

P. Lavery pridūrė, kad visa mokyklos bendruomenė yra „giliai sukrėsta ir nuliūdinta“ sužinojusi apie jos mirtį, ir sakė, kad šiuo metu visa mokykla mintimis yra su k. Vaicikonytės šeima.

Jis sakė, kad apmokyti Švietimo tarnybos reagavimo į kritinius įvykius grupės darbuotojai bus vietoje, kad galėtų suteikti pagalbą mokiniams ir darbuotojams.

Nuo 2006 m. šiame kelyje žuvo daugiau kaip 50 žmonių, o modernizavimo darbai buvo atidėliojami ir teisiškai ginčijami.

„Absoliučiai širdį draskanti“ nelaimė

Šiaurės Airijos pirmoji ministrė Michelle O'Neill dviejų jaunų žmonių žūtį A5 kelyje apibūdino kaip „absoliučiai širdį draskančią“ nelaimę.

„Nuoširdžiai užjaučiu jų šeimas, draugus ir visus, kuriuos palietė ši tragedija, – sakė M. O'Neill. Nė viena šeima neturėtų patirti tokio neįsivaizduojamo širdies skausmo.“

Savo įraše socialinėje žiniasklaidoje M. O'Neill taip pat teigė, kad ilgai lauktas kelio A5 atnaujinimas „turi būti pradėtas“.

Stormonto infrastruktūros ministras Johnas O'Dowdas pareiškė „nuoširdžią užuojautą“ paauglių šeimoms.

„Per daug gyvybių užgeso arba amžiams buvo pakeistos dėl sunkių sužalojimų, patirtų eismo įvykiuose A5 kelyje“, – kalbėjo jis.

Vasario mėn. Airijos vyriausybė patvirtino, kad prisidės 600 mln. eurų prie A5 kelio atnaujinimo, kaip dalį investicijų į tarpvalstybinius projektus.

Kitą mėnesį J. O'Dowdas susitiko su kampanijos dalyviais, norinčiais, kad Stormontas A5 kelio atnaujinimui teiktų pirmenybę.

Tuo metu ministras teigė esąs pasiryžęs įgyvendinti projektą, tačiau sakė negalįs nurodyti terminų, kada bus priimtas sprendimas dėl darbų pradžios.

Trečiadienį J. O'Dowdas sakė, kad paprašė susitikti su vyresniaisiais policijos pareigūnais, kad „aptartų rimtas eismo saugumo problemas šiame kelyje ir ką būtų galima padaryti šiuo laikotarpiu“.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.