Rusija pareiškė, kad vagyste kaltinamas JAV karys liks sulaikytas iki liepos

Rusija antradienį pareiškė, kad vagyste kaltinamas JAV karys liks sulaikytas iki liepos pradžios.

Rusija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Rusija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 11:36 AM

Kiek anksčiau JAV kariuomenė pranešė, kad gegužės 2 d. Rusijoje dėl baudžiamųjų kaltinimų buvo sulaikytas amerikiečių kariškis, kurį Vladivostoko miesto teismas identifikavo kaip Gordoną Black‘ą, tačiau pažymėjo, jog, atsižvelgdama į šio klausimo jautrumą, negali pateikti daugiau detalių.

Dėl to padaugėjo Rusijoje sulaikytų amerikiečių, esančių šioje šalyje tuo metu, kai tarp Maskvos ir Vašingtono tvyro didelė įtampa dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Teismo atstovė Elena Oleneva, kurią citavo valstybinė naujienų agentūra „Ria Novosti“, sakė, kad G. Black‘as liks sulaikytas iki liepos 2 d. už vagystę.

Rusijos bulvarinis leidinys „Izvestija“ ir socialinių tinklų platforma „Baza“, kuri teigia turinti teisėsaugai artimų šaltinių, skelbė, kad, lankydamasis Vladivostoke, G. Black‘as sumušė savo merginą rusę ir iš jos pavogė pinigų bei alkoholio.

Anot „NBC News“, karys į Rusiją keliavo savo paties iniciatyva.

Pastaraisiais metais Rusijos pareigūnai sulaikė keletą JAV piliečių. Kritikai kaltina Maskvą naudojantis sulaikytais asmenimis kaip derybų koziriu siekiant iškeisti juos į JAV kalinamus rusus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.