Varšuvoje – tiesmuka J. Stoltenbergo žinutė A. Dudai

NATO neplanuoja keisti savo branduolinių pajėgų konfigūracijos ar dislokuoti tokių pajėgumų Lenkijoje, pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas per bendrą spaudos konferenciją su Jungtinės Karalystės ministru pirmininku Rishi Sunaku Varšuvoje, praneša agentūra APA.

 J. Stoltenbergas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J. Stoltenbergas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-24 11:34, atnaujinta 2024-04-24 12:54

„Nėra jokių planų plėsti NATO [branduolinių] ginklų dalijimosi priemones, nėra jokių planų dislokuoti daugiau branduolinių ginklų papildomose NATO šalyse“, – pažymėjo jis.

J. Stoltenbergas į šį žurnalisto klausimą atsakė ne iš karto. Aljanso lyderis žurnalisto paprašė patikslinti, ar kalbama apie idėją dislokuoti branduolinius ginklus Lenkijoje.

Anksčiau Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda interviu laikraščiui „Fakt“ sakė, kad Lenkijos valdžios institucijos ne kartą aptarė galimybę dislokuoti branduolinius ginklus respublikoje pagal NATO branduolinių ginklų dalijimosi programą ir pareiškė esančios tam pasirengusios. A. Duda teigė, kad galimas NATO branduolinių galvučių dislokavimas Lenkijoje taptų žingsniu atgrasant Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.