JAV kariuomenė: prie Jemeno krantų numušti du hučių dronai

Po Jemeno hučių sukilėlių inicijuotos paleidimų serijos tarptautinės pajėgos numušė du dronus, trečiadienį pranešė JAV kariuomenė.

Jungtinės Karalystės karinis laivas numuša hučių dronus Raudonojoje jūroje.<br>Cover Images/Scanpix asociatyvi nuotr.
Jungtinės Karalystės karinis laivas numuša hučių dronus Raudonojoje jūroje.<br>Cover Images/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2024, 12:51 PM

Trečias dronas nukrito Adeno įlankoje, be to, Irano remiami hučiai į judrų prekybos maršrutą paleido priešlaivinę balistinę raketą, pareiškė JAV Centrinė vadovybė (CENTCOM).

Hučiai, kurie kontroliuoja nemažą Jemeno dalį, nuo lapkričio surengė dešimtis dronų ir raketų smūgių, nukreiptų į Raudonąją jūrą ir Adeno įlanką. Sukilėliai tvirtina, kad taip reaguoja į karą tarp Izraelio ir „Hamas“.

Per naujausias atakas vėlai pirmadienį ir anksti antradienį koalicijos laivas perėmė vieną droną, o JAV pajėgos – dar vieną, nurodė CENTCOM.

„Buvo nustatyta, kad šie ginklai kėlė neišvengiamą grėsmę koalicijos pajėgoms ir prekybiniams laivams regione“, – sakoma CENTCOM pareiškime.

Hučiai komentarų kol kas nepateikė.

Prasidėjus hučių atakoms, JAV ir Jungtinės Karalystės (JK) pajėgos smūgiavo sukilėliams. Taip pat buvo suformuota tarptautinė koalicija, kurios tikslas yra apsaugoti svarbius laivybos kelius Adeno įlankoje ir Raudonojoje jūroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.