Pusgaminių nereikia išsižadėti, bet pasigaminti maistą namie – pigiau

Nors patiekalams gaminti namie reikia laiko, dauguma žmonių virtuvėje jaučiasi kaip kūrybinėse dirbtuvėse, – jiems tai patinka daryti.

Išlaidas maistui atidžiai skaičiuojantys žmonės neabejoja, kad gaminti maistą namie yra gerokai pigiau, nei pirkti paruoštą maistą, o kartu – ir tvariau, nes dažnai pusgaminiai yra pakuojami į vienkartines plastiko pakuotes.<br>„Pexels“ nuotr.
Išlaidas maistui atidžiai skaičiuojantys žmonės neabejoja, kad gaminti maistą namie yra gerokai pigiau, nei pirkti paruoštą maistą, o kartu – ir tvariau, nes dažnai pusgaminiai yra pakuojami į vienkartines plastiko pakuotes.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2024, 10:00 AM

Pasak „Iki“ atstovės Vaidos Budrienės, tinklo parduotuvėse yra kuo įvairiausių produktų, kokių tik gali prireikti namų virtuvės šefams: šviežių daržovių, šviežios mėsos bei žuvies, pieno produktų, prieskonių ir kitokių.

Gaminti patiems – pigiau

Išlaidas maistui atidžiai skaičiuojantys žmonės neabejoja, kad gaminti maistą namie yra gerokai pigiau, nei pirkti paruoštą maistą, o kartu – ir tvariau, nes dažnai pusgaminiai yra pakuojami į vienkartines plastiko pakuotes.

„Stebiu „Iki“ parduotuvėse akcijas. Naudojantis „Iki“ lojalumo kortele už ypač palankias kainas nusiperku reikalingų produktų, pavyzdžiui, miltų, svogūnų, kiaušinių, kiaulienos mentės ar kitokios sveriamos šviežios mėsos. Prireikus ir namuose galiu ją susimalti.

Pavyzdžiui, neseniai pirkau mentės, kurios kilogramas per savaitės akciją kainavo apie 3 eurus, 2 kilogramai „Clever“ miltų kainavo 1,14 euro, sveriamų svogūnų kilogramo kaina tesiekė 0,6 euro, 10 kiaušinių pakuotė – apie 1,5 euro. Už šias prekes sumokėjau apie 6,2 euro.

Prigaminu koldūnų su mėsa ir juos užšaldau šaldiklyje, o kartu paruošiu spirgučių padažą su svogūnais ir, atvėsinusi, supilu į stiklainį ir padedu į šaldytuvą. Sunaudojau tik dalį produktų, o maisto – daug.

Man tai patinka daryti, tad šeimai taip paruošiu varškėčių, „balandėlių“, kartais – ir jau iškeptų maltinių: užšaldau, ir gaminius tereikia arba pasišildyti, arba išsivirti“, – patirtimi dalinosi vilnietė Rozita.

Prireikus – gera alternatyva

Pasak V.Budrienės, „Iki“ parduotuvių tinklas, atsižvelgdamas į įvairių pirkėjų poreikius, lentynose skiria vietos įvairiems kulinarijos gaminiams.

Jiems tai pat yra taikomos akcijos, tad, siekiant sutaupyti, taip pat verta stebėti „Iki“ savaitės bei savaitaglio pasiūlymus.

„Tai buvo diena, kai maistui namie gaminti neturėjau jėgų. Virusinė liga pamažu atsitraukė, vėl ėmiausi darbų, bet greitai apimdavo nuovargis. Štai todėl, peržvelgusi elektroniniame pašte iš „Iki“ gautą informaciją apie tos savaitės nuolaidas, važiuodama namo užsukau į šią parduotuvę.

Man taip smagu buvo apsipirkti, nes visoms prekėms, kurių man reikėjo, su „Iki“ lojalumo kortele buvo taikoma nuolaida“, – teigė pirkėja Orinta.

Ji sakė net išsaugojusi kasos kvitą, mat jame visoms įsigytoms prekėms buvo taikoma nuolaida. Pavyzdžiui, švediški mėsos kukuliai su bulvių koše vietoj 3,99 euro kainavo 2,79 euro, analogiška kaina buvo kepto žuvies kotleto su bulvių koše.

„Tąkart pirkau ir „Iki“ varškės puskilograminėse pakuotėse – su nuolaidų kortele kaina nuo 2,99 euro sumažėjo iki 1,99 euro. Pasiėmiau ir mineralinio vandens 6 butelių pakuotę, nes ir jo kaina buvo labai patraukli.

Taigi mano patirtis liudija – apsipirkti galima tikrai smarkiai neišlaidaujant, tereikia stebėti kainas ir pasinaudoti „Iki“ suteikiamomis galimybėmis“, – patikino Orinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.