Greit pagaminami pusryčiai – gardi sorų košė: ilgam pasotins

Sorų kruopos vis dažniau grįžta į pasaulietiško žmogaus virtuvę.

Sorų košė.<br>„Sveikazauras“.
Sorų košė.<br>„Sveikazauras“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Sveikazauras“

Mar 23, 2024, 10:12 AM

Greitai paruošiamos, skanios, maistingos ir puikiai gali papildyti jūsų virtuvės meniu.

Skanaus!

Sorų košė

Reikės:

  • 50 g sorų kruopų (iš vakaro perplauname ir mirkome per naktį šaltame vandenyje, ryte vėl kelis kartus perplauname);
  • 4 rudieji pievagrybiai;
  • 1/2 a. š. sviesto;
  • druskos;
  • keli krapų stiebeliai.

Paruošimo eiga:

Perplautas ir mirkytas kruopas užverdame nedideliame vandens kiekyje ir paliekame pabrinkti išjungus kaitrą. Dedame sviestuko ir įpjaustome krapų.

Grybus supjaustome griežinėliais ir pakepiname ant nedidelės kaitros. Berkite druskos. Grybai paleis vandens ir gražiai paruduos.

„Sveikazauras“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.