EUROLYGA 2023

Per R. Kurtinaičio 40-metį buvo linksma: iš limuzino Klaipėdos centre išlipo pusnuogis rubrika „Atsukam laiką“

Rimas Kurtinaitis visada garsėjo kaip žmogus su polėkiu – ir būdamas krepšininkas, ir vėliau tapęs treneriu. Polėkis jo neapleido ir tuo laikotarpiu, kai sporto legenda vadovavo Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentui: trumpam nusimetęs valdininko kostiumą jis 2000-aisiais audringai atšventė savo keturiasdešimtmetį. Apie tai – 2000-ųjų gegužę „Lietuvos ryte“ pasirodęs Vaido Čeponio rašinys.

LR archyvo nuotr.
LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 14, 2023, 11:40 AM

Portale lrytas.lt – rubrika „Atsukam laiką“. Čia prisimename per du pastaruosius dešimtmečius žurnale „Krepšinis“ ir dienraštyje „Lietuvos rytas“ publikuotus ryškiausius reportažus ir interviu.

Pasitikdamas 40-metį Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius R.Kurtinaitis puotavo „Laukinio arklio“ klube Kaune, o paskui išvyko linksmintis į pajūrį. Antradienį R.Kurtinaitis vaikščiojo basas po Klaipėdos senamiestį, per juosmenį persirišęs rankšluostį.

Baltomis kojinėmis mūvintį šalies sporto vadovą, kuris stovėjo šalia balto limuzino, šviesiaplaukė moteris bandė įsivesti į vieną namo laiptinių.

„Keturiasdešimtmetis būna tik kartą gyvenime. Aš juk niekam nieko blogo nepadariau. Darbas nenukentėjo, nes atostogauju. Švęsti jubiliejaus nenorėjau, tačiau įkalbėjo žmona“, – „Lietuvos rytui“ teigė bohemišku gyvenimo būdu ir ekstravagantišku elgesiu anksčiau garsėjęs šalies sporto vadovas.

– Ką veikėte Klaipėdos senamiestyje basas?

– Išlydėjau draugus į Vilnių. Į Klaipėdą atvažiavome Kaune išnuomotu limuzinu, kad visi tilptų. Vairuotojui norėjau paaiškinti, kur reikia važiuoti.

Siauroje mažoje gatvelėje buvau tik kelias minutes. Tikrai nešokiravau klaipėdiečių, nes mane matė gal tik du nepažįstami žmonės.

– Jei ne paslaptis, kas buvo tie draugai ir šviesiaplaukė moteris?

– Buvo „žasai“ (populiarios muzikos grupės ŽAS muzikantai. – Red.), Marijonas (atlikėjas M.Mikutavičius. – Red.). Ta moteris – tai mano gero draugo Mindaugo Lukošiaus (buvęs krepšininkas, vėliau treneris – Red.) žmona Jorinda. Ji tikrai manęs netempė į laiptinę. Jorinda ėjo iš parduotuvės ir kvietė užeiti į savo butą. Ji – klaipėdietė.

– Kaip jūs manote, ar dera šalies sporto vadovui taip netradiciškai apsirengus eiti į gatvę?

– Nesuprantu, kas čia blogo? Kai kurie Seimo nariai muzikos klubuose langus daužo, keliuose avarijas sukelia. O aš švęsdamas niekam žalos nepadariau, nieko nesudaužiau. Aš visada truputėlį kitaip elgiuosi.

– Gal papasakosite, kaip šventėte savo neeilinį gimtadienį?

– Su draugais sugalvojome pakeisti aplinką ir iš Kauno nulėkti prie jūros. Apsistojome pas Mindaugo Lukošiaus žmoną.

Nesutinku, kad švenčiau triukšmingai ir audringai. Į „Laukinį arklį“ užsakiau muzikantus. Negi per gimtadienį nebus muzikos? Apie antrą trečią valandą nakties išsiskirstėme. Kitą dieną prie mano namo Kaune kepėme šašlykus, gurkšnojome alutį. Aišku, kai kurie gurkšnojo ir stipresnius gėrimus.

– O pats ką gurkšnojote?

– Tik alutį. Stiprių gėrimų nevartoju.

– Kas jus pasveikino iš krepšinio pasaulio žmonių, ką atnešė dovanų?

– LKL ir NEBL (Šiaurės Europos krepšinio lyga – Red.) prezidentas Šarūnas Marčiulionis dovanojo sportinį NEBL kostiumą. Buvo Sergejus Jovaiša, Vladas Garastas.

Pagerbė visi geriausi draugai, buvo gal apie 50 žmonių. Gavau puodų rinkinių, paveikslų, labai daug gėlių.

– Anksčiau lyg ir sakėte, jog gimtadienio nešvęsite?

– Aš nenorėjau, žmonytė įkalbėjo. Paprastai gimtadienių, jubiliejų nemėgstu. Žmona sakė, jog draugai nesuprastų, jei jiems nepadaryčiau šventės, nepavaišinčiau. Iš pradžių norėjau surengti gimtadienį namuose, tačiau žmona nesutiko – būtų reikėję plauti labai daug indų.

– Ar žmona supyko, kai sužinojo apie jūsų nuotykius uostamiestyje?

– Manau, kad taip. Po to nusiramino. Suprato, kad tai buvo tik paprasti juokeliai. Aš nė kiek nesigailiu dėl to, kas įvyko. Man tai juokinga, ir tiek.

– Kaip manote, ar įvykiai Klaipėdoje nepakenks jūsų tolesnei valdininko karjerai?

– Nematau čia jokio ryšio su darbu. Darbo metu aš nepuotauju. Nuo gegužės 15 dienos pasiėmiau dvi savaites atostogų, nes pernai beveik nesiilsėjau.

Be to, žinojau, kad departamente mane sveikins daug žmonių. Aš nemėgstu tų oficialių sveikinimų, kai daugelis pagerbia ne kaip žmogų, o kaip valdininką.

Žadėjau į departamentą užsukti trečiadienį, bet neatėjau. Nenoriu aš jokių girtuoklysčių darbe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.