EUROLYGA 2023

A. Sabonio federacijos darbą aštriai kritikavęs D. Motiejūnas įvertino Lietuvos situaciją: „Pastarieji metai – katastrofa“

Paskutinį kartą prieš ketverius metus Lietuvos rinktinėje žaidęs Donatas Motiejūnas negaili kritikos buvusiai šalies krepšinio federacijos valdžiai.

 D.Motiejūnas negailėjo kritikos jau buvusiai LKF valdžiai.<br> lrytas.lt koliažas.
 D.Motiejūnas negailėjo kritikos jau buvusiai LKF valdžiai.<br> lrytas.lt koliažas.
D.Motiejūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
D.Motiejūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
D.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Motiejūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Motiejūnas.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Motiejūnas.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Motiejūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
D.Motiejūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
D.Motiejūnas.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Motiejūnas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 14, 2021, 10:41 AM, atnaujinta Sep 14, 2021, 11:30 AM

Šį sezoną į Eurolygą sugrįžęs ir su „Monaco“ klubu sutartį pasirašęs 30-metis kaunietis atvirai pirštu dūrė į itin skaudų Lietuvos sporto pūlinį.

„Pastaruosius 4 metus pavadinčiau katastrofa. Lietuvos krepšinis įspūdingu greičiu ritasi žemyn. Nežinau, kada paskutinį kartą tiek laiko nebuvo laimėti medaliai“, – basketnews.lt žurnalistui Donatui Urbonui kalbėjo D.Motiejūnas.

Pasak jo, Lietuvos rinktinės nepatekimas į šiemet vykusias Tokijo olimpines žaidynes – tik viršūnė, tačiau tikrąją situaciją atspindi bendras šalies krepšinio paveikslas.

„Kai žaidžiau jaunių ar jaunimo rinktinėse, turėjome Jono Valančiūno kartą, vyrų, moterų, merginų rinktinės. Būdavo 4-5 rinktinės ir vis kažkas laimėdavo medalius. Dabar nieko nėra, tad kažkas daroma negerai“, – basketnews.lt sakė krepšininkas.

„Galbūt šie LKF prezidento rinkimai daugelio žmonių nedžiugino, bet galvoju, kad jau geriau, kad kažkas pasikeis nei liks tie patys. Nes jeigu turėsime dar tokius ketverius metus, kokie buvo, tai nežinau, ar iš viso atsigausime“, – sakė D.Motiejūnas.

Pastaraisiais metais D.Motiejūno pavardė šalia Lietuvos rinktinės temos atsidurdavo daugiau dėl užkulisių – krepšininkas paskutinį kartą nacionalinėje komandoje žaidė dar 2017 metų Europos čempionate, kur jo santykiai su tuometiniu treneriu Dainiumi Adomaičiu buvo įtempti.

Įtampa tarp D.Adomaičio ir D.Motiejūno persikėlė ir į viešąją erdvę, o krepšininkas daugiau taip ir nepasirodė rinktinėje. Situacija nepagerėjo ir trenerio postą perėmus Dariui Maskoliūnui.

D.Motiejūnas sulaukė kvietimo į pernai vykusius Europos čempionato atrankos langus, tačiau žaisdamas Kinijoje negalėjo atvykti, o vėliau kviečiamas jau nebebuvo.

Krepšininkas tuomet piktinosi tokiu sprendimu.

„Nei skambučio, nei žinutės nesulaukiau. Nežinau, gal jau esu nereikalingas? Telefono numerio nepasikeičiau. Kiek skaičiau spaudoje, buvo išsakyta, kad yra jauninama komanda, tačiau Eimantas Bendžius yra mano metų, Mantas Kalnietis žymiai vyresnis, Artūras Gudaitis keliais metais jaunesnis. Vėliau žmonės kalba, kad esu pasikėlęs, bet kaip su tavimi žmogus elgiasi, tai tokį patį dėmesį atgal parodai. Po to sako, kad aš konfliktus rezgu. Bent jau žinutę parašyk, pasidomėk – nieko. Nežinau, gal jau ne to lygio?, – retoriškai „O,Dangau! Sportas“ „Youtube“ kanalo laidoje klausė D.Motiejūnas.

Tačiau dabar 213 cm ūgio puolėjas Lietuvos auditorijai bus geriau matomas. Rugpjūčio 18 dieną jis rankomis sukirto su „Monaco“ klubu, kuris šį sezoną debiutuos Eurolygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.