EUROLYGA 2023

N. Mitrou-Longo išvykimas dar labiau išryškino problemą: K. Maksvytis atskleidė, kiek „Žalgiris“ gali kentėti

Praėjusią savaitę į pergalių kelią Eurolygoje sugrįžusi Kauno „Žalgirio“ (4/5) sieks išlikti jame ir po turnyro dešimtojo turo. Tiesa, užduotis nebus itin lengva, nes šį kartą kauniečių išvykoje lauks Eurolygos vicečempionė Pirėjo „Olympiakos (5/4) ekipa.

Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 23, 2023, 11:50 AM, atnaujinta Nov 23, 2023, 12:01 PM

„Viena iš geriausių Eurolygos komandų, jie skirtingai negu mes pradėjo galbūt neužtikrintai, bet dabar iškovojo pergales, išlaikė braižą. Tai elitinė Eurolygos komanda su dominuojančiais aukštaūgiais, tai viena iš tų komandų, prieš kurią nelengva žaisti.

Turėsime sustabdyti tą jų kamuolio judėjimą, pristabdyti aukštaūgių dominavimą po krepšiu, sunki išvyka, bet neturime kur trauktis ir bandysime laimėti“, – prieš penktadienio rungtynes kalbėjo „Žalgirio“ treneris K.Maksvytis.

Pernai iki pat turnyro finalo nužygiavusi ir vos per metimą pralaimėjusi Graikijos ekipa šiame sezone yra pasikeitusi iš pagrindų.

Komandoje nebėra abiejų ryškiausių praėjusių metų krepšininkų – Aleksandro Vezenkovo ir Kosto Slouko. Ekipa sezono starte nevengė ir traumų – tai pasijuto ir turnyrinėje lentelėje, kurioje viena iš Eurolygos favoričių šiuo metu rikiuojasi septinta.

Pirėjo klubas nėra svetimas „Žalgiriui“. Dar sezono pradžioje iš Kauno į „Olympiakos“ persikėlė Ignas Brazdeikis, o šią savaitę oficialiai buvo pranešta, kad abipusiu susitarimu Kauną paliko ir į garsųjį klubą išvyko neįsitvirtinęs kanadietis Nazas Mitrou-Longas.

„Nazas yra geras žaidėjas, geras komandos draugas tiek aikštėje, tiek ir už jos ribų. Gero charakterio žaidėjas. Nei mes, nei jis nebuvo patenkinti, bet teko su juo išsiskirti“, – pridūrė K.Maksvytis.

„Žalgiris“ ir „Olympiakos“ praėjusiame sezone žaidė dukart ir abu kartus pergalę šventė Graikijos komanda (90:80 Pirėjuje ir 74:72 Kaune).

Šie du klubai buvo susitikę ir rugsėjį Kipre vykusiame draugiškame turnyre, tąsyk savo pranašumus ir vėl demonstravo „Olympiakos“ (75:72).

„Olympiakos“ ir „Žalgirio“ akistata vyks penktadienį, 21 val. 15 min.

– Nors „Olympiakos“ komandą paliko lyderiai, bet žaidimo braižas išliko panašus. Kokie esminiai dalykai nepakito?

– Kamuolio judėjimas ir dominuojanti aukštaūgių linija. Prisijungus Nikola Milutinovui, jis tikriausiai žais, jie tapo visiškai dominuojančiais šioje pozicijoje. Galbūt pradžioje ir trūko K.Slouko prie Thomaso Walkumo, bet A.Vezenkovą gerai pakeitė A.Petersas, kiti naujokai taip pat gerai „įsipaišo“.

– Vienas iš komandos naujokų Luke'as Sikma sunkiai įsibėgėja šioje ekipoje. Matote jį pritampantį „Olympiakos“ gretose?

– Jis gali pritapti komandoje. Jis didelę dalį laiko žaidė ne savoje pozicijoje, buvo pastumtas vidurio puolėju, manau, kad jis pritaps.

– Kodėl I.Brazdeikiui sunkiai sekasi pritapti „Olympaikos“ ekipoje?

– Nedėkinga pradžia. Jis išvažiavo būdamas ne pačios geriausios formos, nėra lengva įsivažiuoti į rimtą, žaidėjas turi prie to prisitaikyti, bet manau, kad jis „įsipaišys“ ir bus gerai tiek jam, tiek ir komandai.

– Ar kaip nors keičia pasirengimą, žinant tai, kad N.Mitrou-Longas galėjo perduoti kokią nors informaciją apie „Žalgirį“?

– Nesikeičia, ruošiamės taip pat. Tai yra skirtingi žaidėjai, skirtingos sistemos. Yra tikimybė, kad kažkokia informacija bus perduota, bet vargu, ar tai bus kertinė informacija.

– Kiek N.Mirou-Longo išvykimas paskubino naujoko paieškas?

– Paskubino. Net ir jam esant mums trūko tokios pozicijos žaidėjo. Kelias rungtynes galime atsilaikyti, bet reikia papildymo, labai ties tuo dirbame.

– Vieno ar dviejų žaidėjų?

– Pradžioje nors vieno, dirbame ties tuo.

– Ar visi žaidėjai yra pasiruošę penktadienio rungtynėms?

– Viskas kaip ir gerai, tikimės, kad visi galės dalyvauti rungtynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.