EUROLYGA 2023

V. Kariniauskas – apie į Lietuvą sugrįžusį M. Fosterį ir artėjančią Vilniaus komandų akistatą

Šeštadienį Lietuvos krepšinio mėgėjų dėmesį labiausiai kaustys „Betsafe-LKL“ čempionato dvikova Vilniuje, kur „Avia Solutions Group“ arenoje antrą sykį šiame sezone susitiks dvi sostinės komandos – „Wolves“ ir „Rytas“.

V. Kariniauskas – apie į Lietuvą sugrįžusį M. Fosterį ir artėjančią Vilniaus komandų akistatą.<br>LKL nuotr.
V. Kariniauskas – apie į Lietuvą sugrįžusį M. Fosterį ir artėjančią Vilniaus komandų akistatą.<br>LKL nuotr.
V. Kariniauskas – apie į Lietuvą sugrįžusį M. Fosterį ir artėjančią Vilniaus komandų akistatą.<br>T.Bauro nuotr.
V. Kariniauskas – apie į Lietuvą sugrįžusį M. Fosterį ir artėjančią Vilniaus komandų akistatą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 12, 2024, 12:52 PM, atnaujinta Jan 12, 2024, 12:53 PM

Didžiulio susidomėjimo sulaukusias pirmojo rato rungtynes arenoje stebėjo per 6,5 tūkst. žiūrovų, o pergale tąsyk džiaugėsi nominalūs svečiai „Wolves“ – 84:74.

Rungtynes abu klubai pasitiks skirtingų nuotaikų. „Rytas“ savaitės viduryje išvykoje patyrė nesėkmę FIBA Čempionų lygos turnyre. Antrasis pralaimėjimas serijoje Atėnų „Peristeri“ ekipai užbaigė komandos sezoną Europoje.

Mėnesį laiko be pergalių gyvenusi „Wolves“ nutraukė pralaimėjimų serijas tiek šalies čempionate, įveikdama Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, tiek Europos taurėje, rungtynių pabaigoje palauždama Liublianos „Cedevita Olimpija“ komandą.

„Vėl laimėti buvo labai svarbu tiek fiziškai, tiek psichologiškai, nes buvome papuolę į nemažą duobę. Paskutinėse rungtynėse antradienį lydėjo ir sėkmė, kuri taip pat mus buvo užmiršusi. Visi nuoširdžiai dirbome visą laiką, todėl pagaliau atėjo atpildas ir į pergalių kelią grįžome dėsningai“, – pasitikdamas savaitgalio akistatą sakė „Wolves“ įžaidėjas Vaidas Kariniauskas.

Įžaidėjas pasidalino mintinis apie komandos lyderių sugrįžimą ir laukiančias rungtynes su „Rytu“, po traumų formą gerinančius „Wolves“ lyderius Rasheedą Sulaimoną ir Jeffery Taylorą, į varžovų komandą sugrįžusį Marcusą Fosterį ir Vilniaus derbio svarbą.

– Kiek spaudimo jautėte praėjusį mėnesį, kai pergalių nebuvo?

– Negaliu kalbėti už visus, bet kiek mačiau ir komandos draugams, ir man pačiam asmeniškai spaudimo nebuvo daug. Visi ir taip žinome, kad negalime tiek daug pralaimėti, privalėjome persigrupuoti, nes turėjome daug traumų ir kitų dalykų, kuriuos reikėjo susitvarkyti. Manau, kad viskas vėl eina į gerą pusę ir mūsų žaidimas turi tik gerėti.

– Gerėja po traumų sugrįžusių Jeffery Tayloro ir Rasheedo Sulaimono sportinė forma. Ką jie duoda komandai?

– Jie yra vieni iš komandos lyderių. Abu labai daug duoda puolimui, o Jeffas artėja ir prie sau įprasto gynybinio ritmo, kuriame jis gali žaisti labai aukštu lygiu. Todėl jie yra labai svarbi, jei ne svarbiausia, komandos dalis, kurios labai trūko pastaruoju metu. Jiems sugrįžus, mūsų žaidimas akivaizdžiai pagerėjo, todėl labai reikia, kad jie būtų geros formos.

– O kaip pačiam sekasi žaisti ir surasti ryšį aikštelėje, žaidžiant kartu su Jeffery ir Rasheedu?

– Aš aikštelėje su jais jaučiuosi daug lengviau, nes geriausiai besiginančius žaidėjus varžovai priskiria būtent jiems. O jei tie žaidėjai vis tik prižiūri mane, tada atsiriša rankoms jiems. Tai abi situacijos yra geros ir nuo manęs kaip įžaidėjo daug spaudimo nusiima. Todėl džiaugiuosi, kad jie grįžo.

– Šeštadienį laukia antroji sezono akistata su Vilniaus „Rytu“. Kokių rungtynių tikiesi?

– „Rytas“ pralaimėjo Atėnų „Peristeri“ Čempionų lygoje. Be to, jie pralaimėjo mums pirmajame rate. Todėl tikiuosi reakcijos šeštadienį. Manau, kad išeis labai agresyvūs gynyboje ir bandys reabilituotis. Turėsime ne tik atsakyti tuo pačiu, bet ir pirmieji užduoti toną rungtynėms. Jei ateisime su geru nusiteikimu, tinkamu fiziškumu, bus galima tikėtis sėkmės.

– Ko reikės, norint varžovus įveikti ir antrą kartą šį sezoną? Ką akcentuoja komandos treneriai?

– Ne paslaptis, kad „Rytas“ labai mėgsta žaisti greitą krepšinį. Jo dėka ieško spurtų, per kuriuos susikrauna savo pranašumą ir labai įtraukia savo fanus, kurių arenoje turėtų būti nemažai, o tada juos pavyti būna labai sunku. Reikia tas jų bangas numušinėti kuo anksčiau, neleisti jiems įsibėgėti. Privalome sustabdyti greitą puolimą, labai atsakingai rengti savo atakas, branginti kamuolį, nes už bet kokias klaidas jie gali iškart nubausti.

– Į „Ryto“ komandą sugrįžo Marcusas Fosteris. Kiek keičiasi jos žaidimas prisijungus šiam žaidėjui?

– Jis yra labai geras puolimo žaidimas, todėl tai įneš pokyčių varžovų žaidime. Galbūt jis nėra toks geras ginantis ir visos komandos kažkiek stengsis tuo pasinaudoti, tačiau Fosteris tai kompensuoja kitoje aikštės pusėje savo atletiškumu ir pelnomais taškais, o tai nuims dalį įtampos nuo komandos draugų. Turėsime stengtis jį pristabdyti, kad krepšį jis atakuotų iš kuo nepatogesnių situacijų, neleisti įsiveržti po krepšiu, ką jis labai mėgsta. Sustabdyti tokį žaidėją yra labai sunku, bet pristabdyti yra viena iš užduočių visoms komandoms.

– Jei galėtum rinktis, su kuo žaisti vienoje komandoje, su R. Sulaimonu ar su M. Fosteriu, kurį pasirinktum?

– Jei galėčiau rinktis, norėčiau šalia savęs turėti juos abu, nes jie yra labai aukšto lygio žaidėjai. Tačiau jei tik vieną, tai, žinoma, renkuosi Rasheedą, nes, kaip ir aš, jis dabar žaidžia „Wolves“ komandoje, yra geras mano draugas, puikus bičas. Su juo turime gerą ryšį, puikiai jaučiame vienas kitą aikštelėje, todėl galima tik pasidžiaugti, kad komandoje turime tokį žaidėją.

– Ar tau pačiam Vilniaus komandų akistata, skambiai pavadinama ir kova dėl sostinės, sukelia didesnių emocijų rungtynių metu?

– Esu girdėjęs sakant, kad tai yra ir superderbis. Bet mes, kaip ir visos kitos komandos, žaidžiame dėl pergalių, norime iškovoti titulus. Tai – dar ne finalas, ne kova dėl medalių, todėl nėra kažkokių išskirtinių emocijų. Aišku, laimėti visada norime, todėl ir į šias rungtynes eisime nusiteikę kautis. Pergalė reikalinga norint užimti geresnes vietas turnyro lentelėje. Bet lygiai taip pat yra svarbios visos kitos čempionato rungtynės. Jei krepšinio fanams šios atrodo labiau išskirtinės, tai tik geriau, nes, galbūt, bus didesnis susidomėjimas, daugiau žmonių jas pažiūrės gyvai arenoje ar per TV transliacijas. Tikiuosi, kad suteiksime jiems gerą kovą.

Dvikova „Avia Solutions Group“ arenoje tarp „Wolves“ ir „Ryto“ įvyks šeštadienį, sausio 13 d., 17.20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.