EUROLYGA 2023

Į saulėtąją Arizoną išvykęs M. Krivas atskleidė sunkiausią NCAA žaidimo elementą

Už Atlanto rungtyniaujantis Motiejus Krivas susėdo su Tuscon.com sporto žurnalistu Bruce’u Pascoe ir aptarė savo patirtį ne tik Arizonos universiteto krepšinio komandoje, bet ir adaptaciją prie saulėto Jungtinių Amerikos Valstijų oro.

Motiejus Krivas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Motiejus Krivas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 7:13 AM

Vidutiniškai NCAA rungtyniaujantis lietuvis „Arizona Wildcats“ klube per 13 minučių renka po 6,9 taško, atkovoja 4,7 kamuolio, blokuoja 0,7 metimo ir su komanda rikiuojasi pirmoje „Pacific-12“ konferencijoje.

Gyvenimo sąlygas Arizonoje aptaręs M.Krivas džiaugėsi šiltu oru.

„Oras čia puikus. Tai pakelia mano nuotaiką“, – interviu metu teigė 19-metis.

Tiesa, M.Krivui dar teks pajusti ir tikrą žiemą. „Arizona Wildcats“ jau ketvirtadienį išvykoje žais prieš „Utah Utes“ ekipą, o Jūtoje pastarosiosmis dienomis iškrito apie 15 centimetrų sniego.

Sekmadienį lietuviui teks susipažinti ir su tikra amerikietiška audra, kai Kolorado valstijoje jo ekipą priims „Colorado Buffaloes“. Nei Jūtos, nei Kolorado ekipos šį sezoną dar nėra pralaimėjusios namų rungtynių.

„Tokio oro aš tikrai nepasiilgstu“, – apie laukiančias oro sąlygas kalbėjo M.Krivas.

Tačiau 19-metis turi ir kuo džiaugtis. Jo šio sezono atkovotų kamuolių rekordai buvo pasiekti būtent prieš Jutos ir Kolorado komandas – iš „Colorado Buffaloes“ aukštaūgio Eddie Lampkino lietuvis po krepšiais sugebėjo nugvelbti 9 kamuolius, o susitikime su „Utah Utes“ jis sėkmingai su 9 atsikovotais kamuoliais kovojo prieš dviejų metrų centrus Lawsoną Loveringą ir Brandeną Carlsoną.

M.Krivo teigimu, savo geriausius mačus jis neišskiria iš kitų čempionato kovų. Tačiau šios rungtynės M.Krivui padėjo įsitvirtinti kaip antroju ekipos vidurio puolėju po Oumaro Ballo.

Kalbėdamas apie prisitaikymą prie NCAA, M.Krivas išskyrė lygos žaidimo greitį.

„Tikriausiai, sunkiausia yra prisitaikyti prie žaidimo greičio, – teigė M.Krivas paklaustas apie didžiausią šio sezono patobulėjimą.  – Manau, žaidimo greitis buvo didžiausias tobulėjimo faktorius“.

„Arizona Wildcats“ treneris Tommy Lloydas pabrėžė, kad kitas žingsnis, kur lietuvis galėtų patobulėti, yra žaidimas po krepšiu ir supratimas, kokią įtaką ūgis daro gynybai.

„Būdamas centru turi spręsti daug gynybinių galvosūkių. Visgi tu dažniausiai esi paskutinė gynybinė linija. Reikia drąsos, kad suprasti kas vyksta aikštėje.

Kartais būna, kad centras stato sienelę ir pamato, kad visas veiksmas vyksta kairėje aikštelės pusėje.

Tokiu atveju reikia nesijaudinti dėl savo ginamojo ir eiti saugoti krepšį. Tam reikia drąsos“, – teigė Arizonos universiteto treneris.

Galbūt ir M.Krivas pripras prie kitokio NCAA žaidimo, kaip jis pratinasi prie naujojo klimato ir naujų namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.