EUROLYGA 2023

Vilniuje – aštuonių Europos šalių kovos dėl EYBL čempionų vardų

Europos jaunimo krepšinio lygoje (EYBL) – lemiamų kovų metas. Vasario 15–18 d. Vilniuje vyks „ELITE North –South“ U17 finalinis etapas. Turnyre dalyvaus net 16 komandų iš aštuonių šalių – Serbijos, Italijos, Slovakijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Latvijos ir, žinoma, Lietuvos. Tai yra pirmasis kartas, kuomet tokio lygio ir plataus geografinio konteksto EYBL finalinis etapas vyks Vilniuje.

 Vilniuje – aštuonių Europos šalių kovos dėl EYBL čempionų vardų<br> SKM nuotr.
 Vilniuje – aštuonių Europos šalių kovos dėl EYBL čempionų vardų<br> SKM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 7:56 PM

Prieš prasidedant didžiojo krepšinio šventei, vienas iš pagrindinių EYBL finalinio etapo organizatorių Edgaras Sviščiovas sakė:

„Labai džiugu, kad Vilniaus miestui ir konkrečiai Sostinės krepšinio mokyklai (SKM) patikėta organizuoti finalinį EYBL turą, kuriame kovojama dėl pagrindinių sezono apdovanojimų. Tai yra didelis įvertinimas, kuris įkvepia ir įpareigoja. Turnyro mastą bei prestižą iliustruoja ir faktas, kad finalinės kovos vyks net keturiose arenose, o čempionai ir medalininkai paaiškės „Jeep“ arenoje. Kviečiame atvykti į arenas ir pamatyti ateities krepšinio žvaigždes!“

16 turnyro komandų varžysis „minuso“ principu – čempionų taurė į viršų kels keturias rungtynes iš eilės laimėjusi ekipa.

„Tai tarsi įžanga į netrukus prasidedančią NCAA „Kovo beprotybę“. Manome, kad toks turnyro formatas pridės dar daugiau emocijų ir į krepšinio aikštes įneš papildomos intrigos, netikėtumo faktoriaus“, – vylėsi E. Sviščiovas.

SKM organizacijai prestižinio EYBL turnyro finaliniame etape atstovaus Gintauto Vileitos treniruojama „SKM-II“ komanda.

Sostinės krepšininkai aštuntfinalį pradės ketvirtadienio vakarą, kai Vilniaus kolegijos salėje (Didlaukio g. 45) nuo 19:30 val. susitiks su Sienos „Sana Basketball Academy“ (Italija).

Praėjusią savaitę paaiškėjus, jog į turnyrą dėl nenumatytų aplinkybių negalės atvykti Ploješčio CSM (Rumunija) ekipa, ją svečių teisėmis turnyre pakeis „SKM-II Liūtai“. Roko Kasparavičiaus vadovaujami krepšininkai yra metais jaunesni už savo oponentus, todėl šiems vaikinams tai bus puiki patirtis artėjant svarbiausioms kovoms savo metų EYBL ir Moksleivių lygos (MKL) U16 čempionatuose.

Aštuntfinalyje „SKM-II Liūtai“ susitiks su Tartu universiteto (Estija) komanda. SKM pergalės atveju, į ketvirtfinalį žengtų estai, o vilniečiai bet kokiu atveju kovos dėl 9–16 vietų.

Turnyro atidarymo dieną, vasario 15-ąją, pirmosios šešerios rungtynės vyks Vilniaus kolegijos salėje.

Paskutinieji du aštuntfinalio mačai bus žaidžiami Gabijos progimnazijos sporto salėje (Gabijos 2 C).

Aštuntfinalių rungtynių maratonas startuos 09:30 val. ir tęsis iki pat 21:00 val.

Laimėjusios komandos penktadienį nuo 14:30 val. stos į ketvirtfinalių mūšius, kurie vyks Pilaitės gimnazijoje (Tolminkiemio g. 2 D) ir Gabijos progimnazijoje.

Prieš tai šiose salėse santykius aiškinsis aštuntfinalių etapą pralaimėjusios komandos, kurios tęs kovą dėl 9–16 pozicijų. Šios rungtynės penktadienį prasidės 10:30 val.

Šeštadienį Pilaitės gimnazijos ir Gabijos progimnazijos sporto salėse vyks pusfinaliai ir kovos dėl žemesnių vietų.

Pusfinaliai Gabijos progimnazijoje startuos nuo 14:30 val.

EYBL U17 „ELITE North-South“ mažasis finalas sekmadienį „Jeep“ arenoje prasidės 10:30 val., o rungtynės dėl čempionų titulo startuos 12:30 val.

Per 4 dienas įvyks net 32 rungtynės, į visas arenas galėsite patekti nemokamai. Visų rungtynių transliacijas galėsite stebėti EYBL „Youtube“ paskyroje.

Finalinio EYBL turo naujienas taip pat kviečiame sekti ir SKM socialiniuose tinkluose.

Primename, kad šį sezoną EYBL čempionatuose dalyvauja dar 5 SKM komandos – „SKM-I Aibė“ (U14, 10/0, treneris Algirdas Milonas), „SKM-I Wienerberger“ (U15, 10/0, treneris Mindaugas Noreika), „SKM-I Ereliai“ (U16, 6/4, treneris Donatas Sabaliauskas), „SKM-II Liūtai“ (U16, 8/2, treneris Rokas Kasparavičius) ir „SKM-II“ (U17, 5/3, treneris Gintautas Vileita).

Visos aštuntfinalio poros EYBL „ELITE North-South“ finaliniame etape

Reinos „Haliik Academy“ (Estija) – London „Elite“ (D. Britanija)

KK „Beko“ (Serbija) – KM „Žalgiris-I“ (Lietuva)

„SKM-II“ (Lietuva) – Tartu University (Estija)

Cėsio „Limbazi“ (Latvija) – Kunėjo „GGS Basketball Project“ (Italija)

Tauragės SC (Lietuva) – Upsalos „RIG Haga“ (Švedija)

„SKM-II“ (Lietuva) – Sienos „Sana Basketball Academy“ (Italija)

Bratislavos „Inter“ (Slovakija) – BC „Ridzene“ (Latvija)

Lančano „Unibasket“ (Italija) – DSN „Riga“ (Latvija)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.