EUROLYGA 2023

Po nesėkmingo starto Eurolygos atkrintamosiose M. Grigonis liko užtikrintas: „E. Atamanas žino geriau nei bet kas kitas“

Atėnų „Panathinaikos“ su Mariumi Grigoniu antradienį nesėkmingai pradėjo Eurolygos ketvirtfinalio seriją ir iš karto prarado namų aikštės pranašumą.

Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2024, 9:03 AM

Lietuvio atstovaujamas Graikijos klubas pirmose rungtynėse namuose 87:91 pripažino Tel Avivo „Maccabi“ pranašumą.

Kaunietis per 24 minutes įmetė 11 taškų (3/8 trit., 2/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 perdavimus ir rinko 10 naudingumo balų.

„Žaidėme namuose ir turėjome laimėti. Dabar galime analizuoti daug dalykų: atkovotus kamuolius, greitą puolimą. Tačiau dienos pabaigoje reikia trijų pergalių ir turime laikytis kartu. Niekas nesakė, kad bus lengva ar įgautas namų aikštės pranašumas už mus atliks darbus.

Tai ne pasaulio pabaiga. Turime parodyti charakterį ir atsigauti, kaip tai darėme visą sezoną. Svarbiausia išlikti vieningiems ir nekartoti tų pačių klaidų“, – po rungtynių kalbėjo lietuvis.

Nepaisant pralaimėjimo, M.Grigonis po rungtynių džiaugėsi komandos puolimu, tačiau taip pat svarstė, ką reikėtų daryti geriau.

„Pirmoje pusėje gynyboje buvome šiek tiek sutrikę, bet pataikėme keletą svarbių metimų. Jie atkovojo daug kamuolių puolime, bėgo į greitas atakas. Mūsų puolimas buvo geras, surinkome 87 taškus. Tai ne pasaulio pabaiga, mes galime laimėti tris kartus!

Tokiose rungtynėse reikia atkreipti dėmesį net į smulkiausias smulkmenas. Taip pat buvome apkrauti pražangomis, kurios mus išbalansavo. Kai pralaimi, privalai turėti atsakymą ir pademonstruoti charakterį. Įvairias smulkmenas turime daryti geriau“, – teigė M.Grigonis.

„Panathinaikos“ treneris Erginas Atamanas kaip visada nepagailėjo skambių citatų. Sezono metu strategas rėkavo, jog jo vadovaujama komanda laimės Eurolygą.

Po nesėkmingos pradžios turko pasitikėjimas savimi niekur nedingo. Treneris pareiškė, jog jo komanda pateks į finalinį ketvertą, o jeigu to pavykti nepavyks, jo komandoje kitais metais nebeliks.

„E. Atamanas žino geriau nei bet kas kitas. Niekas nesakė, kad bus lengva. Būtų kvaila manyti, kad turėdami namų pranašumą automatiškai žengsime toliau. Vis tiek turime laimėti tris kartus“, – savo trenerio išsakytus žodžius pakomentavo M.Grigonis.

Antrosios serijos rungtynės Atėnuose bus žaidžiamos ketvirtadienį, o jų eigą gyvai galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.