Ar dar vykdote Naujųjų metų pažadus? Patarimai, kaip pasirinkti ir sveikatai, ir aplinkai draugiškesnius produktus

„Nauji metai – naujas aš“ – tokiais šūkiais ir pažadais Naujuosius sutinka ne vienas. Visgi drastiškai pakeisti gyvenimo būdą gali būti gana sunku – tyrimai rodo, kad iš visų, didelius pokyčius nuo Naujųjų suplanavusių žmonių, 80 proc. juos pamiršta dar iki vasario.

Vietoje to, kad atsisakytumėte seno įpročio, pakeiskite jį nauju. Pavyzdžiui, jei norite sveikiau maitintis, daug cukraus ar riebalų turinčius užkandžius pakeiskite sveikesnėmis alternatyvomis.<br>„Pexels“ nuotr.
Vietoje to, kad atsisakytumėte seno įpročio, pakeiskite jį nauju. Pavyzdžiui, jei norite sveikiau maitintis, daug cukraus ar riebalų turinčius užkandžius pakeiskite sveikesnėmis alternatyvomis.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2024, 9:00 AM

Vienas dažniausiai girdimų pažadų – nuo Naujųjų labiau rūpintis savo sveikata, o vis dažniau lietuviai kasdienybėje stengiasi priimti ne tik sau, bet ir aplinkai draugiškus sprendimus.

Visgi šiuos pažadus tesėti gali būti lengviau nei manote, o kelią sveikesnių ir tvaresnių pasirinkimų link pradėkite nuo mažų žingsnelių – pradžiai užteks tiesiog atkreipti dėmesį į savo pirkinių krepšelį.

„Iki“ skiria itin didelį dėmesį sveikesniems vartotojų pasirinkimams formuoti bei puoselėja stiprius ryšius ir glaudžiai bendradarbiauja su tiekėjais – taip užtikrinamas griežtas aukštų aplinkos ir socialinių reikalavimų laikymasis.

Tvarumas yra neatskiriama „Iki“ kasdienybės dalis: nuo žaliavų pasirinkimo iki produkto gamybos, platinimo ir utilizavimo“, – patikina prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Sveikesni pasirinkimai – net ir skubantiems

Dažnas mitas, kad parduotuvėse parduodamos daržovės yra mažiau naudingos nei nuskintos iš daržo. „Iki“ lentynose atsiduria tik šviežios ir aukščiausius kokybės standartus atitinkančios daržovės bei vaisiai, o siekiant užtikrinti jų kokybę produktai tiriami bandant aptikti net 320 skirtingų pesticidų rūšių likučius.

IKI neparduoda ir jonizuojančia spinduliuote apdorotų maisto produktų ar ingredientų, o ramūs galite būti pirkdami ir sveriamą vištieną – ji užauginta be antibiotikų.

Sveikesnius ir aplinkai draugiškus sprendimus sunkiau priimti skubant, todėl „Iki“ pasirūpina, kad iš konditerijos skyriaus paimti kepiniai ar pietums paruošti patiekalai būtų pagaminti lyg namuose.

„Pirmieji iš prekybos tinklų nusprendėme kulinarijos gaminiuose nebenaudoti narvuose laikomų vištų kiaušinių, kurių kasmet sunaudojama daugiau kaip 100 tūkst. kilogramų kiaušinių. „Iki“ kulinariniuose produktuose taip pat nerasite ir su antibiotikais užaugintos vištienos“, – sako V.Budrienė.

IKI tiekėjai taip pat įsipareigoję tiekti privataus prekės ženklo produktus, kuriuose nėra tokių ingredientų, išgautų iš genetiškai modifikuotų organizmų (GMO).

Keisti įpročius niekada nevėlu

Jei Naujųjų pažadų laikytis nepavyko, o galbūt jų nei neturėjote, tačiau kai kuriuos dalykus pakeisti norite, pravers keli naudingi patarimai.

1. Vietoje to, kad atsisakytumėte seno įpročio, pakeiskite jį nauju. Pavyzdžiui, jei norite sveikiau maitintis, daug cukraus ar riebalų turinčius užkandžius pakeiskite sveikesnėmis alternatyvomis.

2. Apgalvokite, ar jūsų tikslai suderinami su jūsų gyvenimo būdu. Pavyzdžiui, jei nusprendėte sportuoti rytais, tačiau niekaip nepavyksta laiku išlipti iš lovos, galbūt fizinį aktyvumą pavyktų įtraukti per pietų pertrauką ar vakare?

3. Apsiribokite mažesniu tikslų kiekiu. Jei norite gyventi sveikiau, „nenerkite“ į tai stačia galva – apgalvokite, kokie maži ir įgyvendinami, kasdienybei tinkantys pokyčiai galėtų būti sveikesnio gyvenimo pradžia.

4. Tikslų laikykitės ne vienas. Pasiūlykite prisijungti šeimos nariams ar draugams – kartu siekti tikslo visuomet smagiau, o dalintis galėsite ne tik patirtimis, bet ir pokyčių kelyje atsiradusiais naudingais patarimais.

5. Peržvelkite ir, jei reikia, pakoreguokite tikslus. Pavyzdžiui, jei nusprendėte bėgioti, tačiau tai labiau primena ne malonumą, o prievolę, verta išbandyti kitas sporto šakas.

6. Už pasiektus tikslus pradžiuginkite save. Bilietai į kiną, vakarienė pamėgtame restorane ar ilgai lauktas pirkinys – jei už pasiektus tikslus sveikiname kitus, kodėl negalima pasveikinti savęs?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.