Vilkaviškyje – mįslingas ligos protrūkis: ligoninėje bent 7 vaikai, medikai iškėlė versiją dėl viruso

Vilkaviškio darželyje „Buratinas“ – galimas viruso protrūkis. Antradienį ligoninėje atsidūrė bent 7 vaikai, kurie pajuto pykinimo ir vėmimo simptomus.

Ligoninė<br>V.Balkūno nuotr.
Ligoninė<br>V.Balkūno nuotr.
vaikų darželis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
vaikų darželis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 2:47 PM, atnaujinta Oct 4, 2023, 2:48 PM

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) lrytas.lt patvirtino, kad specialistams situacija dėl, kaip įtariama, žarnyno infekcijos atvejų yra žinoma

„Su ikimokyklinio ugdymo įstaiga susisiekta telefonu, teiktos rekomendacijos dėl patalpų valymo ir vaikų sveikatos būklės stebėjimo“, – nurodė NVSC specialistė Vilda Bajoriūnienė.

Tačiau ji pridūrė, kad NVSC pranešimų apie žarnyno infekcijų atvejus iš asmens sveikatos priežiūros įstaigų gavusi nėra.

„Gavus pranešimus iš gydymo įstaigų bus atliktas epidemiologinis tyrimas“, – patikino NVSC atstovė.

Vilkaviškio ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja Kristina Kubilienė LRT.lt pasakojo, kad antradienį į ligoninę su vėmimo simptomais pateko 7 vaikai. Jiems nuo antradienio vakaro teikiama pagalba, dalis jų paleista namo.

„Liga pasireiškė tik vėmimu, gal vienai mergaitei tik pakilo neaukšta temperatūra. Kol kas jie nesuviduriavę. Bet paprastai kalbant apie žarnyno problemas, ar žarnyno infekcijas, tai viskas prasideda nuo skrandžio. Pirma, pradeda vemti, po paros ar paros bėgyje jie praviduriuoja, sukarščiuoja. Taip dėsningai gali būti, bet gali ir nebūti – kartais apsiriboja tik vėmimu“, – kalbėjo K. Kubilienė.

Pasak gydytojos, keliama versija, kad vaikai susirgo norovirusu, nes daugelis vaikų yra pasiskiepiję nuo rotavirusinės infekcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.