Įdomiausios žaidimų aikštelės Lietuvoje: sąrašas pravers keliaujant su vaikais

Su mažais vaikais keliaujančios šeimos turėtų nepamiršti, kad mažiesiems įdomiausi ne muziejai, piliakalniai ar skulptūros, bet pramogos, ledai ir linksmai praleistas laikas. Todėl į maršrutus siūlome įtraukti ir žaidimų aikšteles, kurios skirtinguose Lietuvos miestuose yra tikrai įspūdingos.

Alytaus žaidimų aikštelė.<br>G.Prapuolenytės nuotr.
Alytaus žaidimų aikštelė.<br>G.Prapuolenytės nuotr.
Skulptūrų parkas Klaipėdoje.<br>G.Pilaičio nuotr.
Skulptūrų parkas Klaipėdoje.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 11, 2024, 7:00 PM

Alytus

Prieš dvejus metus Alytaus Jaunimo parke atverta viena įspūdingiausių žaidimų aikštelių ne tik Dzūkijoje, bet ir visoje Lietuvoje. Su skirtingo aukščio čiuožynėmis, interaktyviais įrenginiais ir batutais įrengta lauko žaidimų aikštelė laukia įvairaus amžiaus vaikų. Netoliese parke taip pat yra riedlenčių ir BMX dviračių lauko trasos, įrengtos smėliadėžės vaikams, Meilės labirintas, o sutvarkyta parko teritorija tinka pasivaikščiojimams.

Rokiškis

Vaizdingoje vietoje ant Rokiškio ežero kranto stovi laivo formos žaidimų aikštelė. Ji įdomi ne tik skirtingais užsiėmimais vaikams, bet ir atsiradimo istorija. Ši aikštelė – dalyvaujamojo biudžeto rezultatas, kurios idėją pasiūlė asociacija „Rokiškio mamų klubas“. Iniciatyvios mamos pasiūlė idėją savivaldybei ir sulaukė ne tik palaikymo, bet ir finansavimo.

Lazdijai

Praėjusiais metais Lazdijų miesto centre esančiame parke atidaryta nauja žaidimų aikštelė su specialia duobe paspirtukams, dviračiams ar riedlentėms, skirtingo aukščio laipynėmis ir kitomis pramogomis.

Klaipėda

Skvere prie Danės upės rasite neįprastą žaidimų aikštelę, kurios pagrindinė pramoga, ne į aukštį pastatytos laipynės, bet nuo kalnelio žemyn nusileisti kviečiančios uždaros čiuožynės-tuneliai. Taip pat čia įrengta ir trasa dviračiams bei riedučiams, karstynės, batutai ir net fontanas. Klaipėdoje šiuolaikiškos žaidimų aikštelės laukia ir Poilsio parke bei praėjusiais metais po rekonstrukcijos atvėręs Skulptūrų parkas.

Kaunas

Įspūdinga ir didžiulė žaidimų aikštelė įsikūrusi ypatingoje vietoje – Kauno Santakoje, netoli Kauno pilies. Tad kol vaikai žais, suaugusieji gali mėgautis puikiais vaizdais aplink. Vaikus labiausiai džiugina didžiulis tinklas, kuriuo galima laipioti ir įdomūs sportiniai įrenginiai.

Vilnius

Žaidimų aikštelių sostinėje netrūksta, tik daugelis jų – visiškai vienodos, tais pačiais įrengimais ir tomis pačiomis pramogomis. Išskirti būtų galima žaidimų aikštelę prieš keletą metų atnaujintame Reformatų skvere, kur įrengta laipynių siena ir čiuožynė-tunelis.

Pati didžiausia žaidimų aikštelė, kuri patiks ir mažesniems, ir vyresniems vaikams įrengta prie Baltojo tilto. Mažiausi galės dūkti net dvejose jiems skirtose erdvėse, o didesniems patiks riedučių ir riedlenčių parkas. Beje, čia yra ir lauko tualetai.

Praėjusiais metais atnaujintos žaidimų aikštelės Bernardinų sode.

Tauragė

Praėjusiais metais linksmintis pakvietė ir atsinaujinusi Tauragės žaidimų aikštelė Pilies aikštėje. Žaidimų aikštelėje įrengtos keturios įvairios sūpynės, laipiojimo tinklas, sukimosi ratas, laipiojimo sienelė, du batutai. Žaidimų erdvės akcentas – bokštelis-pilis, į kurį užlipę vaikai galės nusileisti dviem skirtingo aukščio čiuožyklomis.

Birštonas

Vienas didžiausių privalumų Birštone – parke įrengta ne viena žaidimų aikštelė. Vaikai mielai leisis į pasivaikščiojimą, jei žinos, kad vos už kelių žingsnių jie galės išbandyti vis naujus ir naujus įrenginius. Jei vaikščioti nesinori – puiki žaidimų aikštelė įrengta ir Druskupio gatvė – tarp daugiabučių ir vaikų darželio esančiame kieme.

Druskininkai

Žaidimų aikštelių šiame mieste netrūksta, o viena įdomiausia vaikams įrengta Karolio Dineikos sveikatingumo parke. Joje daug visokių įrenginių, sūpynių, laipynių. Tiesa, remontas šiai vietai būtų ne pro šalį.

Praėjusiais metais įrengtos trys naujos, modernios, saugios vaikų žaidimų aikštelės, kurias rasite Ateities gatvėje, Vilniaus alėjoje už Gydyklų ir netoliese Gardino/Baravykų gatvių sankryžos.

Biržai

Aikštėje greta evangelikų reformatų bažnyčios, praėjusiais metais atidaryta nauja žaidimų aikštelė. Išskirtinio dizaino, lyg medinės pilies formos žaidimų nameliais pasipuošusi aikštelė, kviečia vaikus čiuožinėti, laipioti ant dirbtinių kalnelių, lįsti į tunelius tarp jų.

Palanga

Viena žinomiausių ir didžiausių žaidimų aikštelių yra Palangos pakraštyje – Naglio alėjos ir Šermukšnių gatvės sankirtoje. Didžiulė žaidimų aikštelė yra įrengta jūros tematika, o vaikų laukia iki 7 metrų aukščio įrenginiai, karstynės, sūpuoklės, čiuožynės. Labai svarbu žinoti, kad ne sezono metu – ši aikštelė neveikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.