Klaipėdos uosto krova pirmąjį metų ketvirtį augo 6 proc.

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių arba 6 proc. daugiau, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Klaipėda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2024, 5:12 PM

„Būtent tai, kad mūsų uoste kraunami beveik visų rūšių kroviniai ir lemia tai, kad šiandien galime fiksuoti augančią krovą.

Jei pernai kalbėjome, kad Klaipėdos uostą visų geopolitinių įvykių sūkuryje gelbsti konteinerių ir SGD krova, šiandien fiksuojame augančią statybinių medžiagų ir iškasenų, ro-ro krovinių, grūdų krovą“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Skelbiama, kad didžiausią įtaką teigiamam krovos rezultatui Klaipėdos uoste pastaraisiais mėnesiais darė auganti grūdų (+14 proc.) krova.

Taip pat fiksuotas ženklus iškasenų ir statybinių medžiagų krovos augimas, jų krauta 46 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Ro-ro krovinių kiekis šiemet augo 19 proc.

Šių krovinių kategorijose stebimas augimas ne tik lyginant pirmą šių ir praėjusių metų ketvirčius, tačiau ir žiūrint į ankstesnių metų statistiką.

Pirmą šių metų ketvirtį, palyginus jį su tuo pačiu laikotarpiu pernai, krito naftos produktų (–6 proc.), SGD krovinių (–6 proc.) krova.

Nepaisant to, kad stebimas bendros konteinerių TEU krovos sumažėjimas, pirmą šių metų ketvirtį jų krauta 3 procentais arba 8 tūkstančiais TEU mažiau nei pernai, bet registruojamas pilnų konteinerių kiekio augimas (+7 proc. arba +10 210 TEU).

Bendra Baltijos valstybių uostų krova pirmą šių metų ketvirtį sumažėjo 3 proc. arba 800 tūkst. tonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.