Šiaulietė sukūrė specializuotų rūbų žindančioms mamoms verslą: „Patogus ir maitinimui pritaikytas rūbas moteriai sugrąžina pasitikėjimą savimi“

Ar žindančios mamos tikrai turi kuo apsirengti? Ši mintis dar 2021 m. pradėjo kirbėti Simonai Plėtaitei, kuri besilaukdama pirmagimio pastebėjo, jog drabužių parduotuvėse esanti drabužių žindančioms pasiūla ne visiškai atitinka daugelio jaunų moterų stilių bei skonį, o greitosios mados rūbai – beformiai, nekokybiški. Moteris ėmė dalintis savo iššūkiais su kitomis kūdikius auginančiomis mamomis, kurios paantrino, jog dėl itin ribotos žindymui pritaikytos aprangos pasirinkimo viešose erdvėse pamaitinti vaikutį yra itin nepatogu.

Šiaulietė kuria žindymui pritaikytus rūbus.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Šiaulietė kuria žindymui pritaikytus rūbus.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Šiaulietė kuria žindymui pritaikytus rūbus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiaulietė kuria žindymui pritaikytus rūbus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
S. Plėtaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
S. Plėtaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiaulietė kuria žindymui pritaikytus rūbus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiaulietė kuria žindymui pritaikytus rūbus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiaulietė kuria žindymui pritaikytus rūbus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiaulietė kuria žindymui pritaikytus rūbus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiaulietė kuria žindymui pritaikytus rūbus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiaulietė kuria žindymui pritaikytus rūbus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lietuvos kūrėjai

Apr 4, 2024, 10:43 AM, atnaujinta Apr 11, 2024, 4:06 PM

Tai kelia jaunų mamų nepasitenkinimą socialiniu gyvenimu, augantį nepasitikėjimą savimi. 2023 m. moteris, ieškodama alternatyvų, įkūrė prekių ženklą žindančioms mamoms „Mom is Wow“, kuris siūlo kitokius – kokybiškus, spalvingus, stilingus ir – svarbiausia – žindymui pritaikytus rūbus.

Šventės ir išvykos – didžiausias kūdikius žindančių mamų skaudulys

Prekės ženklas „Mom is Wow“ gimė iš opios asmeninės patirties. Šiaulietė Simona po gimdymo vis daugiau leisdavo laiko namuose, paprastas pasivaikščiojimas po parduotuves ar miestą – tapdavo didžiuliu galvos skausmu. Jauna mama bijojo nutolti net nuo viešųjų tualetų, kuriuose pasislėpusi žindydavo mažylį. Bet kokios šventės ne namuose kėlė stresą, nes nebuvo ką apsirengti. Visa turima apranga ne tik kad nebuvo pritaikyta žindymui, bet ir pasikeitus iki gimdymo turėtoms formoms – stipriai mažino pasitikėjimą savimi.

„Mamos įvardija daug problemų. Vienos jų slepiasi žindydamos viešumoje, kitos ieško tik tamsių, praktiškų rūbų, nors nori rengtis spalvingiau. Dar kitoms – laisvalaikio drabužių, pritaikytų žindymui, nereikia, tačiau visos mamos vienbalsiai sutinka su bendru rūpesčiu – ką rengtis šventėse?“ – apie savo veikloje girdimas istorijas pasakoja prekių ženklo įkūrėja Simona.

Atlikusi išsamią rinkos analizę ir pamačiusi, jog specializuotų rūbų žindančioms pasiūla yra itin ribota, o proginių rūbų – praktiškai nėra, Simona nusprendė, kad laikas imtis pokyčių ir pradėti siūti rūbus pačiai. Taip ji dabar palengvina ne tik savo, bet ir kitų, su panašiais iššūkiais susiduriančių mamų kasdienybę.

Simona kartu su komanda pradėjo kurti patogias sukneles žindančioms mamoms, kuriomis galima puoštis įvairiose šventėse ar net atostogų metu. Svarbiausia, kad mamoms nereikia jaudintis dėl dydžio, kuris visada kelia daugiausiai abejonių po gimdymo. Daugelis siuvamų rūbų yra oversize, kiek laisvesni. Įkūrėja sako, jog „Mom is Wow“ prekių ženkle ypatingai svarbus dėmesys kiekvienai pirkėjai, todėl visada atsižvelgia ir į individualius pageidavimus – pritaiko išmatavimus, užsegimus bei siūlo tiek šviesius, tiek tamsius, tiek storų, tiek plonų audinių rūbus. Asortimente galima rasti tiek pavienių rūbų, tiek jų komplektų.

Palaikymo sulaukia ir iš vyresnius vaikus auginančių mamų

Nors prekės ženklas „Mom is Wow“ gyvuoja vos vienerius metus, Simona sulaukia nemažai palaikymo ne tik iš žindančių, bet jau ir vyresnius vaikus auginančių mamų.

„Daugelis mamų mums rašo teigdamos, kad jei tik būtų atradusios mus anksčiau, kai pačios žindė, būtinai būtų įsigijusios mūsų rūbų. Neslėpsiu, tai labai motyvuoja ir įkvepia, nes leidžia suprasti, kad tai, ką darome – labai svarbu ir reikalinga“, – pasakoja rūbų kūrėja.

Gaunamos pagyros Simonai ir jos prekės ženklui – tikrai pelnytos. Visi pasirinkti audiniai rūbams – „nekaprizingi“, apdirbti specialiomis technologijomis, kad kuo mažiau glamžytųsi ir būtų kuo ilgaamžiškesni. Verslo įkūrėjos teigimu – jos misija, kad įsigytas rūbas tarnautų kuo ilgiau, nes pasipuošti norisi tais rūbais, kurie visada atrodo it nauji. Būtent todėl S.Plėtaitė labiausiai didžiuojasi kolekcijos drabužiais iš mikro modalo audinio, kuris yra švelnus lyg šilkas bei gaminamas iš buko medžio celiuliozės, tad visiškai suyra ir yra patvarus. Iš mikro modalo siuvami marškinėliai ilgomis ir trumpomis rankovėmis puikiai dera kiekvienos mamos rūbų spintos turinio.

„Net ne(be)maitinančios mamos įsigyja šiuos marškinėlius dėl ypatingo jų patogumo.“ – teigia prekių ženklo autorė.

„Dažnai pasvajoju, kad būtų smagu Lietuvoje turėti būtent specializuotą, žindančioms mamoms skirtą parduotuvę, kurioje moterys rastų Lietuvoje sukurtų funkcionalių rūbų – nuo suknelių iki megztinių, nuo miego drabužių iki laisvalaikio aprangos visoms figūroms, ir skoniams. Tikiu, kad geras rūbas yra indėlis į pasitikėjimą savimi, gerą savijautą ir pozityvią nuotaiką, kurią noriu skleisti per savo auginamą idėją.“, – svajonėmis ir ateities vizija dalinasi S.Plėtaitė.

Naujienų portalas lrytas.lt aštuntus metus tęsia projektą „Verslo genas 2024“ ir kviečia dalyvauti jaunus verslininkus, žmones ir komandas. Registracija vyksta šiame puslapyje: Verslo genas 2024.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.