Postpanko grupė „Orai“ pristato naują vaizdo klipą: „Pasakojame apie gerus ir blogus pokyčius“

Kelią į klausytojų širdis besiskinanti postpanko grupė „Orai“ išleidžia naują vaizdo klipą „Trupa“, kuris skirtas dainai iš grupės naujausio albumo „Virsiu žuvim“.

Grupė „Orai“.<br> D.Valiaugos nuotr.
Grupė „Orai“.<br> D.Valiaugos nuotr.
Grupė „Orai“.<br> D.Valiaugos nuotr.
Grupė „Orai“.<br> D.Valiaugos nuotr.
Grupė „Orai“.<br> D.Valiaugos nuotr.
Grupė „Orai“.<br> D.Valiaugos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-04-12 13:27

Cold-wave ir alternatyvaus roko įkvėptas trio debiutinį, dvejus metus kurtą albumą „Virsiu žuvim“, kuriame sintezatoriai ir gitaros piešia kafkiškos baimės ir nerimo vaizdą, šiuo metu gerbėjams pristato koncertų metų. Du iš jų, Klaipėdoje ir Vilniuje, dar laukiami klausytojų.

Kaip pasakoja grupės įkūrėjas Donatas Zinkevičius, „Trupa“ taip pat yra gan svarbi dabartiniame grupės gyvavimo etape, mat tam tikra prasme atspindi visą naujausio albumo tematiką – tai tik viena priežasčių, kodėl šiandien pristatomas vaizdo klipas, sukurtas būtent šiai dainai.

„Trupa“ yra apie tai, kad viskas po truputį nyksta, baigiasi: galbūt kažkuriuo metu pavyksta pasiekti tą būseną, kai jau viskas atrodo atrodo gerai, pakankama, bet ta būsena netrukus pradeda nykti, byrėti. Tas nykimas nebūtinai blogas. Jis tiesiog natūralus. Viskas keičiasi ir viskas kažkur juda – blogyn, gal geryn, bet juda“, – pasakoja D. Zinkevičius.

Scenarijus „Trupa“ vaizdo klipui buvo pradėtas kurti dar gruodžio mėnesį kartu su Deividu Kryževičium ir Nojum Miškiniu. Nojus taip pat rūpinosi apšvietimu filmavimo metu, o Deividas prie klipo prisidėjo daugiausiai – jis režisavo, filmavo ir montavo klipą.

„Klipu pasakojame, kad pokyčiai yra neišvengiami, norime mes jų ar nenorime ir mūsų noras išlikti nepriklausomais stebėtojais neturi jokios reikšmės pokyčio vyksmui. Klipe pokyčius simbolizuoja pasaulį užklupusi antgamtinė jėga, su kuria vienas iš veikėjų susidraugauja, priima ją, o gal jai tiesiog pasiduoda“, – klipą pristato grupė.

Klipą jau nuo šiandien galima išvysti grupės „YouTube“ platformoje, o savo naujausią albumą „Virsiu Žuvim“ vilniečius bei klaipėdiečius „Orai“ kviečia išgirsti gyvai.

Grupė balandžio 18 d. erdvėje „Kablys + Kultūra“ Vilniuje, pristatys albumą koncerto metu, kuriame ant scenos prie jų prisijungs bičiuliai Veirr, kuriems tai bus debiutas, bei Dannie Fade.

Uostamiestyje „Orai“ pasirodys jau šį šeštadienį, balandžio 13 d., drauge su grupe „Vakaris Mirė“.

Grupė „Orai“ susikūrė 2021-ųjų metų vasarą. Nuo to laiko grupė koncertavo tokiuose festivaliuose kaip „Loftas Fest“, „Devilstone“, „Mėnuo Juodaragis“ ir „What’s Next In Music?“. Dalyvavo įdomiausių pradedančių grupių konkursuose „Muzikos Inkubatorius NOVUS“ ir „Garažas“ bei laimėjo antrąją vietą „LRT OPUS Talento“ konkurse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.