„TikTok“ žvaigždė, 4 vaikų mama B. Jakučionytė rėžė: „Lietuvos provincijoje daug paauglių „šnioja“

„Aš žiūriu su siaubu į tai, kokį spaudimą dabar patiria paaugliai ir kaip jie dabar gyvena,“ – sako visuomenės veikėja, renginių organizatorė ir socialinio tinklo „Tik Tok“ žvaigždė Birutė Jakučionytė. „Galų gale turime pripažinti, kad jaunų žmonių padėtis yra didelė problema“ – sakė 4 vaikų mama, šiuo metu D. Britanijoje gyvenanti Birutė Jakučionytė.

 B. Jakučionytė.<br> LNK nuotr.
 B. Jakučionytė.<br> LNK nuotr.
 B. Jakučionytė.<br> LNK nuotr.
 B. Jakučionytė.<br> LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 24, 2024, 10:05 AM, atnaujinta Apr 24, 2024, 11:27 AM

Ji ir dar keletas žymių mamų – nuomonės formuotoja Indrė Stonkuvienė, dainininkė Violeta Tarasovienė, 20-ties vaikų mama Eglė Vaitkevičienė, renginių vedėja Laura Smolskė – dalyvavo LNK televizijos laidoje „KK2 penktadienis“ ir kalbėjo apie jaunų žmonių psichikos sveikatą. Laida bus rodoma jau šį penktadienį, Balandžio 26 dieną ir jos metu bus renkamos lėšos paauglių ir jaunų žmonių psichikos sveikata besirūpinančios organizacijos „Jaunimo linija“ veiklai paremti.

Birutė Jakučionytė artimai susipažįsta su paauglių problemomis ne tik todėl, kad viena augina 4 sūnus, bet pati yra aktyvi socialiniame tinkle „Tik tok“, kur jos turinys skirtas būtent paaugliams.

„Prieš ateidama į laidą, iš savo sekėjų rinkau informaciją apie didžiausias jaunimo problemas, tai sužinojau, kad didžiausios problemos yra pjaustymasis, suicidas, narkotikų vartojimas. Jauni žmonės su manimi dalinasi, kad Lietuvos provincijoje daug paauglių „šnioja“ – t.y. uosto narkotines medžiagas – apie tai žino mokytojai, numano, kas platina ir kas vartoja, bet nieko nedaro. Paaugliai patiria daug streso – nelaimingos meilės, spaudimas dėl mokslų, todėl nebesusitvarko su savo emocijomis ir pradeda vartoti,“ – pasakoja, ką sužinojusi iš savo sekėjų Birutė, kurios paskyrą socialiniame tinkle „Tik Tok“ yra pamėgę 731 tūkstantis žmonių.

Birutė pastebi, kad ir patyčių fonas Lietuvos mokyklose yra didelis – tai ji pastebi iš bendravimo su savo sekėjais ir stovyklų, kurias ji jau daugelį metų organizuoja paaugliams.

„Stovyklose pastebiu, kad kai sėdi 30 vaikų – vieni gyvenantys užsienyje, kiti – Lietuvoje – lietuviams yra normalu pasakyti, ką nors įžeidžiančio ar pasityčioti. Kelias dienas reikia dirbti su šiais vaikais, kad įtikintume juos, jog stovykloje taip nekalbėsime“, – patirtimi laidoje „KK2 penktadienis“ dalijosi B.Jakučionytė.

„Todėl aš ir esu „Tik tok‘e“, nes ten yra mūsų vaikai. Todėl aš ir organizuoju stovyklas, nes jaučiu pareigą pasistengti dėl mūsų vaikų, dėl jų savivertės. Nes man atrodo, kad visa sistema sukurta taip, kad vaikams būtų tik blogiau,“– emocionaliai kalbėjo Birutė Jakučionytė.

Jau šį penktadienį laida „KK2 penktadienis“ bus rodoma su kilnia misija – padėti „Jaunimo linijai“, kuri 365 dienas per metus, 7 dienas per savaitę visą parą išklauso jaunus žmones, kritiniais jų gyvenimo momentais. Laidos metu bus galima aukoti trumpaisiais numeriais: 1890 – 5 eur; 1413 – 10 eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.